
Jeg har skrevet flere blogger om chakraene og energisentrene våre, og i den siste boken min, Med hjertet som GPS, har jeg skrevet mye om hva du kan gjøre for å balansere chakraene dine.
Men det er et punkt som jeg ikke har tenkt på før nå, og det er at du kanskje bare kan ta et glass vin med den rette druen for å balansere et chakra. Hva tror du?
Hør bare …
Jeg har akkurat vært på reise i Piemonte, det nordvestlige hjørnet av Italia – hvor bølgende vinmarker møter Alpene, og tåken danser som et levende åndedrag mellom åsene. Her vokser druene som små energisentre – hver med sin karakter, rytme og kraft.
I min verden er alt energi, og vi snakker om våre syv energisentre (chakraer) som ligger oppover langs ryggraden og til toppen av hodet. Nå skal vi se på Piemontes mest kjente druer med utgangspunkt i chakrasystemet:
1. Nebbiolo – Rotchakra
Jord, styrke, røtter
Nebbiolo er den eldste og mest brukte druen i Piemonte – grunnlaget for de berømte vinene Barolo og Barbaresco. Den modner sent og tåler tåke og kulde. Nebbiolo bærer energien av tålmodighet, stabilitet og jordforbindelse – den minner oss om å stå støtt, uansett vær.
2. Barbera – Sakralchakra
Glede, kreativitet, livsenergi
Barbera er rund, saftig og full av liv – som latter i solskinn. Den bærer energien av sanselighet og skaperglede, og inviterer oss til å feire kroppen og livets flyt. Dette er vinens dansende flamme – den som sier: “lev litt mer.”
3. Dolcetto – Solar Plexus
Selvtillit, handlekraft, varme
Dolcetto betyr “den lille søte”, men den er sterk og selvstendig. Den står for indre kraft, mot og sunn selvrespekt – vinen du drikker når du vet hvem du er. I energiarbeid tilsvarer den gleden over å være i egen kraft uten å måtte bevise noe.
4. Arneis – Hjertechakra
Kjærlighet, harmoni, balanse
Arneis betyr “den lille opprørske”, en drue som nesten forsvant, men fant veien tilbake – akkurat som hjertet som alltid vender hjem til seg selv. Hvitvinen Roero Arneis dufter av blomster og mandel, og bærer en energi av tilgivelse, åpenhet og indre fred.
5. Cortese – Halschakra
Klarhet, uttrykk, sannhet
Cortese, kjent fra Gavi, er ren og krystallklar – som fjellvann. Den lærer oss å snakke sant, uttrykke vår essens og la ordene flyte med integritet. Denne energien gir stemme til det stille, og hjelper sannheten å puste.
6. Freisa – Pannechakra
Intuisjon, visjon, klarhet
Freisa er en gammel og litt mystisk drue, som har dyp aroma av blomster, krydder og jord.
Den bærer energien av indre visdom og klarsyn, og minner oss om å se bakenfor det ytre; se med hjertet og intuisjon, ikke bare med øynene.
7. Moscato Bianco – Kronechakra
Lys, inspirasjon, forbindelse
Moscato d’Asti er som flytende sollys – lett, søt og boblende. Den åpner sansene for takknemlighet, inspirasjon og høyere vibrasjon. Som en påminnelse om at livets sødme også finnes i de små øyeblikkene – i duften, i minnene, i energien som lever videre.
Et levende energilandskap
Piemonte betyr “ved foten av fjellet”, og det er nettopp slik området føles: som et sted der jord og himmel møtes.
Når du beveger deg mellom vinmarkene, kjenner du naturens rytme – tåken som skjuler og avslører, solen som varmer, stillheten mellom åsene. Hver drue, hvert glass, hvert pust er en invitasjon til å oppleve livets energi på nytt – med alle sanser, også de subtile.
Selv uten å drikke vin, kan jeg “smake” Piemonte gjennom dens energi.
Og kanskje er det nettopp det denne reisen handler om – å finne nye måter å nyte livet på, når det gamle ikke lenger passer kroppen, men sjelen fortsatt lengter etter varme, skjønnhet og sødme.


Legg igjen en kommentar