MALERIER

Art by Kristin A

Så lenge jeg kan huske har jeg elsket å skape og bruke mine kreative evner. Maling i alle former er noe av det jeg har drevet med; porcelensmaling og dekorasjonsmaling, olje og akryl, og nå står intuitiv maling i fokus.

Her lar jeg hjertet og fargene styre prosessen, og derfor varierer mine motiver og uttrykk. Jeg er tilstede her og nå og lar mine intuitive evner lede an. Bruker min høyre hjernehalvdel og lar motivene vokse frem. 

Harmonisk og energirik kunst er resultatet, "one of a kind", og jeg liker å teste ut nye teknikker og eksperimentere med ulike medier. Når jeg føler at maleriet er ferdig kan jeg snu og vende på det, se på det fra ulike vinkler, og plutselig trer symboler og figurer frem og maleriets tittel kommer til meg. Dette er utrolig gøy og helt magisk.

Kan hende ser du helt andre ting i maleriet enn jeg gjør, og det er veldig spennende. Ingenting er rett eller galt. Her jobber vi med det ubevisste, følelser og sjelero.

Ta en titt og kontakt meg hvis det er noe som faller i smak eller som du ønsker å se nærmere på (E-post: Kristin@norenberg.com eller mobil 90987124)

Gode tanker fra
Kristin


"Alt ved livet er et fremmed land"


100x120 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.600

--------------------------

Inspirasjonen til dette maleriet kom fra den siste boken min «Med hjertet som GPS». Jeg slo opp på en tilfeldig side og øynene falt på Jack Kerouacs ord «Alt ved livet er et fremmed land». Disse ordene skrev jeg på lerretet som en bakgrunn for det som skulle komme senere.


Armens dans skapte fortsettelsen; med kullstifter lekte jeg meg med store markører som skulle vise veien videre før fargepaletten skulle på plass. I min inspirasjonsbok tester jeg ut ulike farger og nyanser, og etter å ha studert den vel og lenge plukket jeg ut yndlingsfargene.


Da fuglen dukket opp føltes det helt riktig. En trekkfugl som søker til andre land når vinteren kommer. Som stadig møter overraskelser og utfordringer i form av vær og vind, feilnavigering og prøvelser, men som likevel tar reisen - fordi den er livsviktig og hun bare vet at hun må.


Har du lest «Med hjertet som GPS» så vet du at Jack Kerouac også levde et liv med mange prøvelser. Han oppsøkte det fremmede og nye, var utforskende og eksperimentell.


Ikke at vi trenger å gå i hans fotspor, men vær åpen og nysgjerrig for hva livet har å by på. Det er så mye mer enn enn vi tror der vi går på autopilot og i trygge, gamle mønstre.


La fuglen minne deg på at du kan spre dine vinger og la deg holdes oppe av livets vinder


- der du retter blikket mot nye landskap.
"Welcome 2 Life"


100x100 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.600

--------------------------


Jeg elsker å male store formater. Dette maleriet er 1 x 1 m og i første laget brukte jeg hender, ulike medium og morsomme redskaper for å lage struktur og underlag. Det er lek og moro langt på vei i prosessen.


Plutselig dukket giraffen opp; jeg fikk lyst til å male inn noen sommerfugler og på tur i lunchen plukket jeg de siste høstbladene som fikk være sjablonger. Maleriet tok form helt av selg selv, skapt i en lekende og morsom prosess.


I min kommunikasjon med guider og hjelpere får jeg stadig beskjed om å være til stede i nuet, ha det gøy og ha tillit til at livet vil meg vel. Ikke ta livet så alvorlig. Du tenker kanskje at det ikke er så lett når det er kaos i verden, stress og usikkerhet og mange som gjennomgår store kriser.


Nei, og det er det som er kunsten: Kunne trekke deg tilbake i din egen lille boble, være her og nå, skape fra hjertet med kjærlighet og de beste intensjoner. Ikke være opptatt av resultatet, men la det vokse frem helt av seg selv. Resultatet blir at du tilfører god energi til verden som påvirker de du har rundt deg.


Jeg får ofte høre at mine malerier stråler ut positiv energi, at de gir glede og harmoni. La «Welcome 2 Life» minne deg på lek og gøy; at det er viktig å unne deg selv midt oppi alt.


Ha fokus på det som fyller batteriene dine, det barnlige, det undrende 


- magien som du kanskje har fortrengt altfor lenge.  


"As above, so below"


80x100 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 5.900

--------------------------


Tittelen kom plutselig til meg i avslutningsfasen av dette maleriet. Det har vært en lang reise som har strukket seg over et par år. Maleriet har blitt satt bort for så å bli tatt frem igjen. Nye elementer er lagt til før det har fått en ny pause.


Jeg blir ofte ertet av barna om at jeg kan falle i staver over malerier; som i transe, jeg bare ser og ser. Det var i en slik tilstand ordene ”As above, so below” kom dalende.


Jeg husket å ha hørt dem en gang før, fra en kanadisk lærer på Arthur Findlay college utenfor London. Han kom med en hel regle som både var poetisk og vakker, men jeg klarte ikke finne tilbake til den, til tross for iherdig leting.


Har du lest min siste bok, ”Med hjertet som GPS”, så husker du kanskje at jeg nevner Smaragdtavlene, Hermes Trismegistus og visdomsguden Thot? Det viser seg at ”As above, so below” er antatt å være del av kapittel to på Smaragdtavlene, som lyder sånn:


”As above, so below,

as within, so without,.

as the universe so the soul.”


Perspektivet med himmel og jord, makrokosmos og mikrokosmos, kropp og sjel; at alt henger sammen med alt, fasinerer meg.  At det ene påvirker det andre, selv på ulike energiplan, og ikke minst


- at det fysiske og spirituelle bringes sammen til en harmonisk helhet.


"Stratocumulus"


70x100 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 5.900

--------------------------"Oppstandelsen"


80x80 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.500

--------------------------

Jeg ble tatt på sengen i et intervju på NRK for noen år siden. Miriam Wicklund, i programmet «Mellom himmel og jord», kom på kontoret for å intervjue meg. Hun hadde hørt om min første bok,  Balansekvinnen, og ønsket å høre mer om min reise fra toppleder i næringslivet til den alternative verden.


Om det å være ærlig mot seg selv og finne ny mening med livet.


Dette er et tema som jeg elsker å snakke om, og skravla gikk fra det ene til det andre. Litt pinlig egentlig, for det var ikke mange spørsmål journalisten klarte å putte inn.


Men plutselig hev hun seg frempå.  Programmet skulle sendes 1. Påskedag så hun lurte på: «Hva er oppstandelse for deg?» Jeg måtte tenke litt. Dette var et tema jeg egentlig aldri hadde filosofert så mye over.


Umiddelbart gikk tankene til religion og bibelhistorien, men det er jo også mye annet vi kan forbinde med oppstandelse.


«… det betyr vel egentlig en slags bevissthet. At vi blir bevisste … og lever livet vårt slik som vi innerst inne ønsker …»


Vi snakket om å være ekte, lytte innover og ta de riktige valgene. Jeg sa opp topplederstilling for å begynne som livsveileder og healer, og det er naturlig nok en del som blir forundret og overrasket når vi gjennomgår en oppstandelse og skaper et nytt liv


– i tråd med den ekte og autentiske jeg.


Du kan høre mer her: «Mellom himmel og jord.»"Lysfesten"


55x46 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 3.900

--------------------------


Dette maleriet begynte som en malerpalett; jeg brukte lerretet til å blande farger og få frem riktige nyanser til et annet maleri. På den måten ble det et fint lag med tilfeldig struktur som jeg kunne nyttiggjøre meg senere.

Den neste jeg fikk lyst til var å lage dråper med flytende maling og en pipette. Fremdeles visste jeg ikke hva som kom til å bli opp og ned på maleriet; jeg maler i henhold til det som jeg intuitivt føler for.

Så kommer prosessen med å vri og vende på maleriet, og finne ut av hvilket uttrykk som gir mest harmoni og balanse - og på den måten vokste fjellandskapet frem.  

La maleriet minne deg på «tilfeldighetenes magi»: når vi er åpne og uten forventinger vil ting komme til oss. Vi kan ha en intensjon om hva vi ønsker, hvilke tinder vi drømmer om å bestige, men overlate det til universet å stille opp med tid og sted og de rette løsningene.

Mens jeg skriver dette kommer sangen Magic av Lee Harris plutselig ut av høyttalerne foran meg. Han sier: «Du er magisk. Magi er din sjels energi. Magi er en magnetisk energi. Når du tillater magi å komme gjennom ditt energifelt vil det påvirke alt og alle.»

Det er magisk å oppleve stjernehimmel og nordlys en kald vinternatt, og se hvordan lyset danser gjennom natten. Bli med på lysfesten,

- åpne opp og slipp inn din sjels magnetiske energi!
"Overflod av energi"


80x100 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.900

--------------------------


Her har jeg brukt mine yndlingsfarger, spesielt rosa. Jeg elsker sterke og mye farger og det er lettere for meg å bli fornøyd og ferdig med malerier som males i ”mine” farger.

Det tok meg faktisk mange år å forstå hvor viktig farger er for meg. Jeg kunne falle i staver over et vakkert gardinstoff eller en blomstereng, men har likevel klart å male alle veggene i leiligheten vår grå. Nå er heldigvis denne epoken over, og vi innfører farger i interiøret igjen.

Farger er energi og energi vibrerer. Ja, fargene påvirker oss; noen gir energi og noen tar. Det vil si at de ulike fargene har ulik energi, høyfrekvente og lavfrekvente.

Vi kan si at energien virvler i oss og rundt oss hele tiden. Plutselig er vi i en situasjon hvor vi åpner opp, føler glede og energi, eller vi reagerer motsatt; blir slappe og tømmes for energi.

La dette maleriet minne deg på at energien kommer fra en utømmelig kilde, fra et overflødighetshorn.

Hvis vi åpner opp og forbinder oss med moder jords hjerte og universets hjerte, vil vi være bindeleddet mellom himmel og jord. Vi sitter i vår søyle av energi og overflod. Det er dette jeg gjør i meditasjon: jeg kjenner hvordan energien strømmer gjennom meg; opp og ned gjennom energisentrene mine.

Som mennesker er vi ikke avhengig av å skulle generere energi og overskudd på egenhånd, men vi må ta grep for å fylle opp livets krukke.

- Gjøre ting som gir deg energi, indre ro og glede.
"Broen"


80x120 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.900

--------------------------


I inspirasjonen til dette maleriet tok jeg utgangspunkt i fargene til et annet maleri som jeg malte for et par år siden, kalt Fyrverkeri. Jeg elsker farger og hvordan de gir meg energi, hvordan noen spiller på lag og fremhever hverandre, mens andre trekker ned hele maleriet.

For meg er dette glade farger, optimistiske og løftende, samtidig som det rosa, kjærlighetens farge, gir meg en følelse av å bli omfavnet og ivaretatt. Kanskje føler du det sånn med mennesker også; noen løfter deg opp, mens energien til andre trekker deg ned. Noen utfyller deg og gjør deg trygg og glad, mens i relasjon med andre blir du usikker og trekker deg inn i deg selv.

Jeg tror at vi ofte møter mennesker i livet av en grunn, og som oftest handler det om å bli speilet, se inn i oss selv, ta tak i sider som vi helst ikke vil se.

Som eksempel kan det føles som om mange er opptatt av seg og sitt, de lytter ikke til meg, de tror at jeg er sånn og slik, men ser ikke hvem jeg egentlig er.  Da kan jeg spørre meg selv: Lytter jeg til meg eller kjører jeg på med alt jeg MÅ? Vet jeg hvem jeg egentlig ER? Viser jeg min sårbarhet, at jeg ikke er så sterk og selvstendig som alle tror? Eller er jeg i offerrollen og peker på alle andre?

La maleriet bidra til å bygge bro inn i deg selv; til å se hvor fantastisk vakker du er på innsiden når du bare tør å sette ord på det du innerst inne vet. La det også bygge bro mellom deg og andre mennesker

- slik at vi alle får frem den vi er i hjertet av oss selv, er trygge og har tillit til livet.

"Til topps"


70x70 cm

Mixed media og akryl på lerret

Kr. 4.900

--------------------------

Det som kan være krevende med abstrakt og intuitiv maling er å vite når maleriet er ferdig. Det er ingen fasit; det skal ikke bli noe. Jeg ser at mange legger sine malerier ut i malegrupper på nettet og spør: «Er dette ferdig? Har dere forslag til endringer?» De får ti forskjellige svar og er like langt.

I min verden er det bare jeg som kan svare på det. Hvordan føles det? Føles det som om maleriet er ferdig? Hvis jeg lytter til min indre stemme, til intuisjonen, hva forteller den meg?

Her hadde jeg først malt et helt annet maleri, men jeg følte meg ikke fornøyd. Jeg lot det stå litt før jeg satte i gang med nye farger. Og det var da jeg følte at Himalayas fjell kom til syne. Intuisjonen hadde talt: maleriet var ferdig.  

Det var i Nepal for mer enn 25 år siden at min spirituelle reise begynte. Jeg var i utgangspunktet på forretningsreise, men opplevde et folkeferd som var dypt åndelige og spirituelle. De ba til sine guder på vei til jobben, de ofret frukt og grønnsaker i templene. Selv inne på kontoret hadde de sine ritualer.

I Nepal opplevde jeg også at selv når vi var høyt oppe i fjellene så kunne vi se enda høyere topper i det fjerne. Vi var omringet av vakre, mektige og snødekte fjell. Topper som var uoppnåelige, men som strålte ut styrke og trygghet. Selv fra flyet hjem, i 10.000 meters høyde, kunne jeg ikke se meg mett på Himalayas fjell.

I mange tradisjoner tror man at fjellene passer på oss med sin «mountain spirit» eller ånd. En påminnelse om å ha tillit og være forbundet med alt som er, noe større.

Ha tillit til at livet vil oss vel uansett hvor vi er, og at det er greit å føle seg sårbar, føle seg liten i den store sammenhengen.

"Portalen"


100x100 cm / deep edge

Mixed media og akryl på håndtrukket lerret

Kr. 5.900

--------------------------

Jeg hadde åpent atelier og en liten gutt på 11-12 år kom inn, gikk rett bort til dette maleriet og sto lenge og bare så. Etter en stund sa jeg:
”Det er helt nytt og har ikke fått noe navn enda. Hva synes du det skal hete?”
”Portalen,” svarte han umiddelbart. ”Du ser vel portalen?” Deretter snudde han og gikk ut igjen.

I arbeidet med dette maleriet hadde jeg en følelse av å male frem en annen verden med naturen som utgangspunkt. Jeg har brukt mange ulike teknikker, blant annet plukket bregner i området rundt atelier som er brukt som sjablonger. En del av maleriet er malt med hendene, og blomster og andre elementer har kommet helt intuitivt.

Første gang jeg ble nysgjerrig på naturåndene var på hytta på fjellet. Vi var en gjeng med åpne og sensitive damer som skulle trene til en sertifisering. Plutselig ble flere av oss, samtidig, oppmerksomme på småfolk og naturånder. Jeg hadde aldri opplevd slike før, og det var fascinerende og kjenne på gleden og nysgjerrigheten til disse små vesenene der de svinset rundt oss i knehøyde.

Mange tenker at naturånder som nisser, gnomer, alver og huldere tilhører fortidens fantasiverden. Eller kan det være slik at det er VI som har mistet evnen til å sanse og fornemme? Kanskje vil vi i fremtiden gjenerobre forholdet til naturen og eventyrverdenen som er rundt oss.

En annen virkelighet eller ikke … la maleriet minne deg på at ved å være åpen, nysgjerrig og til stede i livet ditt, vil du oppleve gleden over stadig nye oppdagelser. At livet faktisk kan føles eventyrlig,  når vi bruker sansene og har tillit til at livet vil oss vel - og  

- kjenner på gleden for alt det magiske som skjer i og rundt oss.

"Summer love"

30 x 70 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 3.300
----------------------------

Dette maleriet ble malt på varme sommerdager i juni. Rett over veien for atelieret mitt er et deilig turterreng hvor jeg stadig går turer på nye tomter. Hunden min, Sanya, er ikke vant til å være alene, så hun har sin egen plass i nærheten av malesakene. Sanya trenger sine turer, og jeg er nødt til å løfte meg ut av maleboblen. Det skjer gjerne akkurat i det jeg har kommet i gang, lagt opp fargene og funnet flyten, men jeg har lært at det nytter ikke å stå i mot. 

Ofte blir jeg veldig kreativ på turene, og denne glovarme junidagen så jeg de vakre bregnene i veikanten der Sanya snuste i skyggen. Jeg plukket med meg noen bregner og lange strå, og koste meg med lag på lag i deilige sommerfarger.

I livet opplever jeg ofte det samme; jeg forventer å gjøre noe på en viss måte og til en viss tid, men så trenger hverdagen seg på og ting blir ikke slik jeg har planlagt. Tidligere ville jeg stresset og strevd for å følge planen, men nå er jeg ganske flink til å ha tillit til at det kan komme noe bedre ut av situasjonen og som ikke var forventet. Det gir indre ro og er utrolig deilig 

- å ha tillit og tro på en større mening.

"På bunnen - der skatten er"

60 x 70 cm (rammestørrelse)
Mixed media og akryl på papir
Kr. 3.500
-----------------------

"Summer vibes"

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på linlerret
Kr. 4.900
--------------------

Dette maleriet har jeg malt på hytta på Jomfruland. Av en eller annen grunn er det veldig lett å bli fornøyd med det jeg maler der. Jeg tror det har noe med naturen å gjøre; naturen som er så nær, og det vakre lyset selvfølgelig.


Jeg står på kjøkkenet og maler. Der er det masse lys og vinduer fra gulv til tak, og jeg ser rett ut på blomstrende hekker, Hurdalsroser og Nordlandssjasmin, gress og vakre farger.


En av de første bildene jeg tok av prosessen med dette maleriet var litt på avstand, og jeg fikk med meg mye av naturen utenfor. I ettertid så jeg at maleriet lignet på det som var ute: den hvite, bugnende spireahekken som var i full flor, det grønne gresset og trærne i ulike farger. Likheten med omgivelsene manifesterte seg helt automatisk på lerretet, uten at jeg hadde gjort noe for at det skulle skje.


Så la deg inspirere av naturen. La deg inspirere av energien du får når du går barbeint i gresset og kjenner at du er jordet og på plass i deg selv. Jeg gikk seks uker uten sko i sommer, og jeg er overbevist om at dette gjør noe med energien. I det hele tatt å være i naturen, være ett med det som er rundt deg. Vi kommer på plass og får frem mer av det ekte og autentiske, det kreative og det intuitive


- når vi husker å være til stede her og nå!


"Under overflaten"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret.
Kr. 4.400
-----------------------------

Jeg har akkurat sittet med en guidet meditasjon på øret hvor jeg sakte men sikkert fant frem til det stedet i meg hvor det er absolutt ro. Til tross for smerter i kroppen og at verden ikke er som den skal være så sitter jeg med en uendelig indre ro. I et lys hvor alt er akkurat slik det skal være.

Da jeg åpnet øynene så jeg rett på dette maleriet som sto langs veggen og ventet på noen ord. Det har vært et tålmodighetsarbeid. Jeg har testet ut transparent maling og malte sikkert ti lag før jeg bestemte meg for å sette det bort. Jeg kom ikke i mål. Fant ikke roen slik jeg vanligvis gjør når jeg vet at noe er ferdig.

Etter noen måneder ble jeg nysgjerrig på hva lerretet kunne bringe frem, og da gikk det fort. Jeg hadde lekt meg med masse struktur, både bobler og krakkeleringer. Med kullstiften i hånden ble jeg bragt tilbake til Australia og Great Barrier Reaf som jeg besøkte for et par år siden.

Snorkle på overflaten og titte ned under overflaten hvor det er de vakreste farger på planter og dyr.

Som små skatter som viser seg hvor enn du ser. Når du er tilstede, uten forventinger. Du bare observerer. Du ER.

Maleriet minner meg på de vakre skattene vi besitter under overflaten. Som vi kan hente frem i meditasjon eller i andre sammenhenger når vi er 100% tilstede her og nå. Uten forventinger. Uten tanker om hva som er bra eller dårlig, rett eller galt, pent eller stygt.

Alt bare ER akkurat slik det skal være.

"Omfavnelsen" 

80x100 cm/Deep edge 4,8 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.900
----------------------------

Jeg omfavner maleriet med energien min;  Sitter i dyp meditasjon og lurer på hvorfor dette maleriet har kommet til meg?

Ja, for det er slik jeg ser det. På en måte velger maleriet meg. Etter mye frem og tilbake trer det frem slik som det skal være.

Som ofte ellers blir jeg inspirert av nye fargekombinasjoner og strukturer. Denne gang hadde jeg lyst til å male med varm gul, kald grå og en vakker blågrå. Ettersom blått og gult blir grønt kom den også med.

Et stykke inn i prosessen ble jeg sittende bare å se, bruke sansene til å ta det inn, se og føle. Plutselig følte jeg på en varme og omfavnelse, jeg ble rett og slett litt rørt, og jeg fikk øye på de to første skikkelsene. Snart kom to, tre til og senere enda noen fler. Det ble folksomt.

Det samme kan vi oppleve i den virkelige verden. Selv har jeg begynt å snuse litt på slektsforskning og familietreet mitt, og ser hvordan grenene sprer seg ut i en enorm bredde bare et par, tre generasjoner opp.

Slektninger i USA, Australia og andre europeiske land dukker opp på løpende bånd. Alle med sitt slektstre, sin historie og et levd liv. Trær som brer seg utover og dekker kloden fullstendig. Dette synes jeg er fascinerende her jeg sitter …

… og føler på livets gang, slør mellom dimensjoner og omfavnelse - av alt som er.

"Vuggesang" 

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 5.500
-----------------------------

"Sirkus"

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Elefanten er stor og mektig. Den beveger seg likevel med smidige og følsomme bevegelser og har en slags majestetisk mildhet over seg.

Ser vi på drømmesymboler er elefanten et godt tegn. Den er symbol på balanse, trivsel og visdom, og ser du en sirkuselefant i drømmen sies det at du vil bli omgitt av lykkelig mennesker.

Dette maleriet begynte med masse spennende struktur, bl.a. krakkerleringer og strukturpasta som ble jobbet inn i alle retninger. Etter å ha malt lag på lag og snudd og vendt på maleriet kom plutselig elefanten inn fra siden - gjennom strukturen som var jobbet frem. Omgivelsene ble duset ned med flere lag lasur. Som et slør mellom elefanten og omgivelsene.

Dette er en glad og fornøyd elefant med blomsterkrans på hodet. Jeg føler den er på et sirkus og at menneskene rundt jubler beundrende til det store dyret.

La elefanten minne deg på at vi alle er høyt elsket og verdsatt.
At selv om du ikke ser dem klart jubler universets engler for deg akkurat nå;
De er rundt deg, støtter deg og heier deg fremover på livets vei.

"Flyt"

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.800
----------------------------

Dette maleriet har jeg snudd og vent på og malt fra alle kanter. Fra en side føler jeg på lekenhet og begynner å tenke på Dolly Duck (av alle ting); fra en annen side skjer noe helt annet. Det er noe av det som er magisk med intuitiv maling, det er akkurat som om hånden bringer frem små fantasiverdener helt av seg selv. Eller er det noe annet som styrer prosessen?

Jeg elsker å se på den lille gutten som ligger på ryggen og flyter med armene til hver side. Jeg føler på en ro og åpenhet, en sårbarhet, men likevel trygg og fornøyd slik alt er akkurat nå. Tilstedeværelse, uten tanke for hva som skal skje senere eller hva som har vært. En tomhet og aksept av alt som er. Våken; likevel uten tanker og bekymringer.

En deilig følelse som for meg rommer ordene flyt og harmoni. Der du slipper kontrollen og lar deg bli ledet, har tillit til livet og det som er. Åpner armene for det som måtte komme, kjenner på en aksept og at det er greit å ikke vite. For akkurat nå er du her.

Du er i flyt, og vet at alt er akkurat slik det skal være. At du blir passet på av alt og alle som er i din lille fantasiverden.

"Svanedans" 

50 x 50 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 2.900
-----------------------------

Jeg ser ofte dyr i mine malerier og her er det svanen som kommer til meg. Svanedans, kjærlighet og nære relasjoner.

Det minner meg også på eventyret om «Den stygge andungen». Den er annerledes og utenfor; Den blir gjort narr av og mobbet. Først på slutten av eventyret avslører H.C. Andersen at «den stygge andungen» er den vakreste av alle, nemlig svanen. Det skjer hvor svaneungen selv oppdager sin egen identitet; Den bøyer hodet og ser sitt eget speilbilde i vannet.

Det er dette svanen minner oss på. Når vi ser og erkjenner vår virkelige skjønnhet, vår indre og guddommelige essens, vil vi få nye styrker og nye erkjennelser.

Når vi ser skjønnheten i oss selv, så er det også lettere å se skjønnheten i andre.

Den minner oss på at transformasjon er viktig; tenke nytt og flyte med i stedet for å sloss mot livets motstrømmer.

Fokus på relasjoner, flyt og balanse.

Resten skjer uanstrengt og helt av seg selv.


Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124