Art by Kristin A

Så lenge jeg kan huske har jeg elsket å skape og bruke mine kreative evner. Maling i alle former er noe av det jeg har drevet med; porcelensmaling og dekorasjonsmaling, olje og akryl, og nå står intuitiv maling i fokus.

Her lar jeg hjertet og fargene styre prosessen, og derfor varierer mine motiver og uttrykk. Jeg er tilstede her og nå og lar mine intuitive evner lede an. Bruker min høyre hjernehalvdel og lar motivene vokse frem. 

Harmonisk og energirik kunst er resultatet, "one of a kind", og jeg liker å teste ut nye teknikker og eksperimentere med ulike medier. Når jeg føler at maleriet er ferdig kan jeg snu og vende på det, se på det fra ulike vinkler, og plutselig trer symboler og figurer frem og maleriets tittel kommer til meg. Dette er utrolig gøy og helt magisk.

Kan hende ser du helt andre ting i maleriet enn jeg gjør, og det er veldig spennende. Ingenting er rett eller galt. Her jobber vi med det ubevisste, følelser og sjelero.

Ta en titt og kontakt meg hvis det er noe som faller i smak eller som du ønsker å se nærmere på (E-post: Kristin@norenberg.com eller mobil 90987124)

Gode tanker fra
Kristin

"På bunnen"

45 x 50 cm
Mixed media og akryl på papir
Kr. 1.500 (uten ramme)

"Østenfor sol og vestenfor måne"

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på håndtrukket lerret. 
Kr. 4.500
-----------------------------

Eventyret av Asbjørnsen og Moe kom til meg i dette maleriet. Om den vakre, fattige jenta som måtte finne veien til østenfor sol og vestenfor måne for å redde prinsen fra forhekselse. Jenta ga ikke opp, og hun spurte mange om hjelp for å finne frem. Til slutt var det nordavinden som klarte å bringe henne dit, og hus ble ødelagt og skip forliste i den kraftige stormen.

Vel fremme måtte hun også overvinne barrierer for å møte prinsen, noe som gjenspeiler det virkelige liv. Vi er på en måte alltid på vei; det er alltid utfordringer som skal forseres og nye horisonter som skimtes i det fjerne. Noe er spennende, andre ting skummelt og usikkert, og vi må hente frem både mot og tillit for å gå veien.

Kanskje er du en som lurer på veien videre? Jeg opplever at veldig mange gjør det; nå da friheten har vært begrenset på samme måten som for prinsen i eventyret.

La maleriet minne deg på at det finnes hjelp i både egne og andre sfærer, om du bare holder øyne og ører oppe og er åpen og mottakelig.  Er det dører du er nysgjerrig på og ønsker å åpne eller nye horisonter du trekkes mot? Gå veien som føles riktig for deg

- og vit at du er en viktig brikke i den store veven ❤️

"En rosa drøm"

100 x 100 cm
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 4.900
-----------------------------

Har du en drøm? Har du kontakt med det som spirer på innsiden? Det som trekker deg mot nye utfordringer og gleder. Noe pirrende, sprudlende, boblende som dukker opp med jevne mellomrom.

Mange har glemt drømmene sine, eller de er redde for å forfølge dem. Redd for det ukjente, det krevende, for usikkerheten.  De evner ikke å la seg trekke mot det nye, det oppløftende, det motiverende. Det blir for skummelt. Eller drømmen er fortrengt langt ned i dine underbevisste grotter.

I oppveksten hadde du kanskje mange drømmer. Selv skulle jeg bli ballettdanser, og jobbet i ti år for den drømmen. På gymnaset dukket en helt annen drøm opp, og det føltes helt greit å gi slipp på ballettdanseren. Jeg hadde fått et annet syn på hva som krevdes, og var ikke villig til å gå den veien. Evnet det nok heller ikke. Nå var det økonom og statsautorisert revisor som var drømmen, og etter å ha jobbet som det og med ulike lederoppgaver i en årrekke dukket plutselig en helt annen drøm opp.

Denne drømmen har fått utvikle seg og modnes opp gjennom årene. Jeg har blitt ført gjennom livet i stadig nye kapitler og retninger. Selvutvikling, healing, intuisjon, det ubevisste, gamle mønstre, hjerte og sjel. Og det er veldig mange måter drømmen kommer til uttrykk på - i tillegg til en-til-en og kurs.  Jeg skriver bøker og tekster, maler og bruker kreativiteten på stadig nye måter for å bidra til din indre ro og balanse - slik at du står støtt i din egen kraft - og kan stråle ut ditt lys med høye frekvenser og bevissthetsnivå.
 
Og det er dette jeg ønsker maleriet skal minne deg på: Drømmene dine. Kanskje gjemmer de seg bak et rosa slør, eller de bobler opp fra bunnen av det ubevisste. Du føler kanskje at de befinner seg i opprørt sjø eller på toppen av et ubestigelig fjell, og at det er vanskelig å finne mot til å gå veien.

Legg begrensningene til side! De vil ikke hjelpe deg. Lag deg heller en rosa drøm ved å se, høre og føle hvordan det er å være der du ønsker å være. I drømmen, med hele deg, som om det skjer akkurat nå. Når vi skal manifestere skjer det gjennom en positiv kraft. Du er i flyt og balanse, og står støtt med indre ro og glede. Du lytter til sjelen og VET med hele deg 

- at det er her du ønsker å være  ❤️

"Håpet er lyseblått"

35 x 70 cm
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 1.900
-----------------------------

Farger har sitt eget symbolspråk, og jeg synes det er spennende at disse symbolene og ordtakene ofte er felles i flere land og kulturer.

«En rød tråd», gir klarhet og orden. «I en grønn oase» kan vi puste ut. « I den blå timen» forsvant det naturlige arbeidslyset og folk roet seg i gamle dager. Solen er gul og lyser opp, og en «lys idé» gjør livet lettere.

«Håpet er lysegrønt» pleier vi å si. Grønt er beroligende. Naturens farge som signaliserer liv og forventning.

Når jeg har kalt maleriet «Håpet er lyseblått» føler jeg på mer ro enn forventing. Larven i puppen har nok ingen forventing om livet som venter; Den ligger i ro og lar tiden gå lenge nok til at den har utviklet seg og er klar for å bryte ut av sin lille kokong.

Jeg synes sommerfuglen er noe av det vakreste som er skapt, og i de fleste kulturer blir sommerfugler forbundet med frihet og skjønnhet. Frihet til å fly uten å tenke på andres eller egne forventinger. Regler for hva man kan eller ikke kan.

De kan også minne deg på at alt er i forandring. Fra å ha vært larver, har de blitt sommerfugler takket være forandring. Endring er dermed viktig for å få frem alt det nydelige som livet kan by på.

I tillegg er alle sommerfugler vakre på sin egen måte og skiller seg fra de andre. Det samme er det med oss mennesker. Vi er alle unike og vakre både på innsiden og utsiden

- når vi bare lar sjelens lys skinne ❤️
"Under overflaten"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 4.250
-----------------------------

Jeg har akkurat sittet med en guidet meditasjon på øret hvor jeg sakte men sikkert fant frem til det stedet i meg hvor det er absolutt ro. Til tross for smerter i kroppen og at verden ikke er som den skal være så sitter jeg med en uendelig indre ro. I et lys hvor alt er akkurat slik det skal være.

Da jeg åpnet øynene så jeg rett på dette maleriet som sto langs veggen og ventet på noen ord. Det har vært et tålmodighetsarbeid. Jeg har testet ut transparent maling og malte sikkert ti lag før jeg bestemte meg for å sette det bort. Jeg kom ikke i mål. Fant ikke roen slik jeg vanligvis gjør når jeg vet at noe er ferdig.

Etter noen måneder ble jeg nysgjerrig på hva lerretet kunne bringe frem, og da gikk det fort. Jeg hadde lekt meg med masse struktur, både bobler og krakkeleringer. Med kullstiften i hånden ble jeg bragt tilbake til Australia og Great Barrier Reaf som jeg besøkte for et par år siden.

Snorkle på overflaten og titte ned under overflaten hvor det er de vakreste farger på planter og dyr.

Som små skatter som viser seg hvor enn du ser. Når du er tilstede, uten forventinger. Du bare observerer. Du ER.

Maleriet minner meg på de vakre skattene vi besitter under overflaten. Som vi kan hente frem i meditasjon eller i andre sammenhenger når vi er 100% tilstede her og nå. Uten forventinger. Uten tanker om hva som er bra eller dårlig, rett eller galt, pent eller stygt.

Alt bare ER akkurat slik det skal være ❤️

"Din indre blomst"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 4.500
-----------------------------
Har du lurt på hvordan du ser ut på innsiden? «Æsh der er det bare blod og sånn,» sa min datter for mange år siden - da vi snakket om innsiden av oss mennesker.

Vi identifiserer oss med utsiden og alt som skjer der ute. Hvordan vi ser ut, menneskemøter og erfaringer. De former oss og våre ubevisste mønstre.

Tenk om vi kunne ha mer fokus på innsiden, og virkelig dyrke frem den vakre blomsten du er.

Vite at det vi viser utad ikke nødvendigvis er det samme som skinner bakenfor og under alle lagene med tillærte reaksjoner og fremtoning.

Være nysgjerrig på det som ligger på undersiden, bakenfor og skinner med sitt vakre lys og nydelige farger. Det er der gullet ligger, og som kan hjelpe deg i å orientere deg gjennom livets hage. Med alle sine årstider, stormer og solskinnsdager. Med ugress og prydblomster,  majestetiske trær og grønnsaker.

Alt vi trenger for å nære og styrke oss på livets magiske vei  ❤️"Omfavnelsen" 

80x100 cm/Deep edge 4,8 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Jeg omfavner maleriet med energien min;  Sitter i dyp meditasjon og lurer på hvorfor dette maleriet har kommet til meg?

Ja, for det er slik jeg ser det. På en måte velger maleriet meg. Etter mye frem og tilbake trer det frem slik som det skal være.

Som ofte ellers blir jeg inspirert av nye fargekombinasjoner og strukturer. Denne gang hadde jeg lyst til å male med varm gul, kald grå og en vakker blågrå. Ettersom blått og gult blir grønt kom den også med.

Et stykke inn i prosessen ble jeg sittende bare å se, bruke sansene til å ta det inn, se og føle. Plutselig følte jeg på en varme og omfavnelse, jeg ble rett og slett litt rørt, og jeg fikk øye på de to første skikkelsene. Snart kom to, tre til og senere enda noen fler. Det ble folksomt.

Det samme kan vi oppleve i den virkelige verden. Selv har jeg begynt å snuse litt på slektsforskning og familietreet mitt, og ser hvordan grenene sprer seg ut i en enorm bredde bare et par, tre generasjoner opp.

Slektninger i USA, Australia og andre europeiske land dukker opp på løpende bånd. Alle med sitt slektstre, sin historie og et levd liv. Trær som brer seg utover og dekker kloden fullstendig. Dette synes jeg er fascinerende her jeg sitter …

… og føler på livets gang, slør mellom dimensjoner og omfavnelse - av alt som er ❤️

"Vuggesang" 

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
kr. 4.500
-----------------------------

"Drømmetyding"

70 x 70 cm

Deep edge

Mixed mediaog  akryl på lerret
Kr. 3.500
---------------------------


"Sirkus"

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Elefanten er stor og mektig. Den beveger seg likevel med smidige og følsomme bevegelser og har en slags majestetisk mildhet over seg.

Ser vi på drømmesymboler er elefanten et godt tegn. Den er symbol på balanse, trivsel og visdom, og ser du en sirkuselefant i drømmen sies det at du vil bli omgitt av lykkelig mennesker.

Dette maleriet begynte med masse spennende struktur, bl.a. krakkerleringer og strukturpasta som ble jobbet inn i alle retninger. Etter å ha malt lag på lag og snudd og vendt på maleriet kom plutselig elefanten inn fra siden - gjennom strukturen som var jobbet frem. Omgivelsene ble duset ned med flere lag lasur. Som et slør mellom elefanten og omgivelsene.

Dette er en glad og fornøyd elefant med blomsterkrans på hodet. Jeg føler den er på et sirkus og at menneskene rundt jubler beundrende til det store dyret.

La elefanten minne deg på at vi alle er høyt elsket og verdsatt.
At selv om du ikke ser dem klart jubler universets engler for deg akkurat nå;
De er rundt deg, støtter deg og heier deg fremover på livets vei ❤️

"Flyt"

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.800
----------------------------

Dette maleriet har jeg snudd og vent på og malt fra alle kanter. Fra en side føler jeg på lekenhet og begynner å tenke på Dolly Duck (av alle ting); fra en annen side skjer noe helt annet. Det er noe av det som er magisk med intuitiv maling, det er akkurat som om hånden bringer frem små fantasiverdener helt av seg selv. Eller er det noe annet som styrer prosessen?

Jeg elsker å se på den lille gutten som ligger på ryggen og flyter med armene til hver side. Jeg føler på en ro og åpenhet, en sårbarhet, men likevel trygg og fornøyd slik alt er akkurat nå. Tilstedeværelse, uten tanke for hva som skal skje senere eller hva som har vært. En tomhet og aksept av alt som er. Våken; likevel uten tanker og bekymringer.

En deilig følelse som for meg rommer ordene flyt og harmoni. Der du slipper kontrollen og lar deg bli ledet, har tillit til livet og det som er. Åpner armene for det som måtte komme, kjenner på en aksept og at det er greit å ikke vite. For akkurat nå er du her.

Du er i flyt, og vet at alt er akkurat slik det skal være. At du blir passet på av alt og alle som er i din lille fantasiverden ❤️

"Delfinen fra verdensrommet" 

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Akryl på lerret

Kr. 4.750

----------------------------


«Åhhh, det var fint,» sa min nevø på ni år da han så dette maleriet.
«Ja, hva ser du der da?» spurte jeg.
«Jeg ser planeter og stjerner og sorte hull … og en delfin.»
«Ja, det gjør jeg og, eller om det er en hval; jeg hadde litt følelsen av det … » svarte jeg. «Men jeg skjønner ikke helt dette med hvaler og delfiner i verdensrommet. Finnes det tror du?»
Han svarte umiddelbart: «Ja, det gjør det vel. Jeg har et dataspill hvor mange fisker kommer fra verdensrommet, men ikke alle er så snille som delfinen.»

Senere har jeg funnet ut at delfinen ER en hval. Den har tenner og omtales som Tannhval. 

Bare noen timer etter at jeg var ferdig med maleriet kom jeg over et dokument på internett som omhandlet den hellige hvalen. Hvalen har en spirituell betydning, og har vært viktig for de innfødte som lever i kystregioner fra Maorier og Polynesiere til indianere i USA og aboriginerne i Australia.

Aboriginerne ser på hvalen som skaperen av alt liv. At den formet Australias landskap, og aboriginerne tror at hvalens energi ble infusert i fjellformasjoner, vannhull og huler. Jeg fikk gåsehud da jeg leste at den kloke hvalens forfedre sies og nedstamme fra Melkeveien. «Så der har vi det,» tenkte jeg. Fisken fra verdensrommet.

Igjen et eksempel på ikke å begrense meg selv i tankegangen. Selvfølgelig finnes det fisk i verdensrommet, på lik linje med tidsreiser, parallelle universer og utenomjordiske vesener. Det er ingen grenser når vi slipper fantasien løs og ser på tilværelsen med barneøyne. Åpne og mottagelige for det som er. Som voksne er vi redde for å bli stemplet som naive. Vi må ha et kritisk blikk på tilværelsen, og filtrerer all informasjon. Men jeg tror det er sundt å legge fra oss forventinger og rette blikket mot stjernene. Tenke på alt som er mulig.

Vite at alt er mulig - uten å forstå hvordan!! ❤️

"I believe I can fly"

50 x 60 cm pluss ramme
Akryl på papir

Kan henges både horisontalt og vertikalt
Kr. 1.500

-------------------------------------

"I see you, I hear you, I feel you"

50 x 50 cm/ deep edge 5 cm
Akryl på lerret
Kr. 2.500

-------------------------------------


Maleboblen er noe mange leter etter; Være i flyt og harmoni. Tilstedeværelse, i nuet. 

Og det er noe jeg virkelig har opplevd med dette maleriet.

Det begynte med at jeg ikke fikk sove. Midt på natten sto jeg opp - og malte uten plan. Tykke lag med maling før mønster ble preget inn ved hjelp av ulike teknikker. Ja, til og med salt ble strødd på for å få litt glitter i kanten. Senere fortsatte det lag for lag, helt intuitivt.

Jeg har følt jeg har lekt meg gjennom maleriet. Til og med de hvite prikkene og strekene skjedde uten at jeg tenkte meg om. Akkurat da jeg var ferdig kom mannen min hjem. «Dette var fint,» sa han og løftet maleriet. Dermed rant noe av den hvite malingen nedover, og jeg følte med hele meg at nå - nå er det ferdig.

Nok en gang fikk jeg eksempel på at tilstedeværelse, flyt og harmoni er nøkkelen i tilværelsen❤️


"Svanedans" 

50 x 50 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
kr. 2.700
-----------------------------

Jeg ser ofte dyr i mine malerier og her er det svanen som kommer til meg. Svanedans, kjærlighet og nære relasjoner.

Det minner meg også på eventyret om «Den stygge andungen». Den er annerledes og utenfor; Den blir gjort narr av og mobbet. Først på slutten av eventyret avslører H.C. Andersen at «den stygge andungen» er den vakreste av alle, nemlig svanen. Det skjer hvor svaneungen selv oppdager sin egen identitet; Den bøyer hodet og ser sitt eget speilbilde i vannet.

Det er dette svanen minner oss på. Når vi ser og erkjenner vår virkelige skjønnhet, vår indre og guddommelige essens, vil vi få nye styrker og nye erkjennelser.

Når vi ser skjønnheten i oss selv, så er det også lettere å se skjønnheten i andre.

Den minner oss på at transformasjon er viktig; tenke nytt og flyte med i stedet for å sloss mot livets motstrømmer.

Fokus på relasjoner, flyt og balanse.

Resten skjer uanstrengt og helt av seg selv ❤️


Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124