Art by Kristin A

Så lenge jeg kan huske har jeg elsket å skape og bruke mine kreative evner. Maling i alle former er noe av det jeg har drevet med; porcelensmaling og dekorasjonsmaling, olje og akryl, og nå står intuitiv maling i fokus.

Her lar jeg hjertet og fargene styre prosessen, og derfor varierer mine motiver og uttrykk. Jeg er tilstede her og nå og lar mine intuitive evner lede an. Bruker min høyre hjernehalvdel og lar motivene vokse frem. 

Harmonisk og energirik kunst er resultatet, "one of a kind", og jeg liker å teste ut nye teknikker og eksperimentere med ulike medier. Når jeg føler at maleriet er ferdig kan jeg snu og vende på det, se på det fra ulike vinkler, og plutselig trer symboler og figurer frem og maleriets tittel kommer til meg. Dette er utrolig gøy og helt magisk.

Kan hende ser du helt andre ting i maleriet enn jeg gjør, og det er veldig spennende. Ingenting er rett eller galt. Her jobber vi med det ubevisste, følelser og sjelero.

Ta en titt og kontakt meg hvis det er noe som faller i smak eller som du ønsker å se nærmere på (E-post: Kristin@norenberg.com eller mobil 90987124)

Gode tanker fra
Kristin

"Under overflaten"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 4.250
-----------------------------

Jeg har akkurat sittet med en guidet meditasjon på øret hvor jeg sakte men sikkert fant frem til det stedet i meg hvor det er absolutt ro. Til tross for smerter i kroppen og at verden ikke er som den skal være så sitter jeg med en uendelig indre ro. I et lys hvor alt er akkurat slik det skal være.

Da jeg åpnet øynene så jeg rett på dette maleriet som sto langs veggen og ventet på noen ord. Det har vært et tålmodighetsarbeid. Jeg har testet ut transparent maling og malte sikkert ti lag før jeg bestemte meg for å sette det bort. Jeg kom ikke i mål. Fant ikke roen slik jeg vanligvis gjør når jeg vet at noe er ferdig.

Etter noen måneder ble jeg nysgjerrig på hva lerretet kunne bringe frem, og da gikk det fort. Jeg hadde lekt meg med masse struktur, både bobler og krakkeleringer. Med kullstiften i hånden ble jeg bragt tilbake til Australia og Great Barrier Reaf som jeg besøkte for et par år siden.

Snorkle på overflaten og titte ned under overflaten hvor det er de vakreste farger på planter og dyr.

Som små skatter som viser seg hvor enn du ser. Når du er tilstede, uten forventinger. Du bare observerer. Du ER.

Maleriet minner meg på de vakre skattene vi besitter under overflaten. Som vi kan hente frem i meditasjon eller i andre sammenhenger når vi er 100% tilstede her og nå. Uten forventinger. Uten tanker om hva som er bra eller dårlig, rett eller galt, pent eller stygt.

Alt bare ER akkurat slik det skal være ❤️

"Indre Blomst"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret. 
Kr. 4.500
-----------------------------"Veien hjem"

80 x 100 cm/ Deep edge 5 cm. Maleriet fortsetter ut på sidene, noe som gir en spennende 3D effekt.
Mixed media og akryl på håndtrukket lerret. 
Kr. 4.750
-----------------------------

Her er vi inne på et tema som noen synes er fremmed og vanskelig og som andre synes er naturlig: Døden. Hva skjer når vi dør? En prosess som har mange navn: Reise videre, gå over til den andre siden, gi slipp på livet, overgang til en annen dimensjon.

At vi gjennomgår en transformasjon. At bevisstheten eller sjelen fortsetter sin reise.

Vi har også hørt om nær-døden-opplevelser hvor vedkommende blir møtt og hjulpet av kjente og kjære som har gått over tidligere, og som guider oss i overgangen fra dette livet til neste fase. At vi reiser gjennom en tunell, en portal.

Selv kommuniserer jeg stadig med de på den andre siden. Som sertifisert medium har jeg ikke tall på de sjelene som har kommet gjennom med budskap til kjente og kjære på denne siden. Ofte bare for å fortelle at de har det bra, at de følger med på våre gjøren og laden i denne verden. Trøster, støtter og hjelper så godt de kan - eller for å hjelpe oss å legge vanskelige ting bak oss og å gå videre. De er kun en tanke unna. Et tynt slør skiller oss, og er du åpen ligger det mye trøst i å få et nytt syn på døden.

Tilbake til maleriet: Det vokste frem uten noen plan. Jeg valgte to vakre farger, turkis og blå, pluss sort og hvit, og malte lag på lag. Etter hvert kom det frem linjer, ringer og symboler. En følelse av ulike dimensjoner, slør og vesener som er koblet på helheten og alt som er.

Jeg får nesten litt science fiction følelse, men vet at jeg befinner meg i en prosess hvor jeg hjelper sjelene over til den andre siden. De står i kø og «slippes inn» når tiden er moden. Med kjærlig og omsorgsfull hjelp av de nærmeste sjelene slik at overgangen og veien hjem blir slik den skal være.

Preget av ro og guddommelig kjærlighet ❤️

"Masken"

50 x 40 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 1.900
---------------------------

Jeg har lenge vært opptatt av sjelen. I begynnelsen var jeg i tvil om vi hadde en sjel. Den var uhåndgripelig og vanskelig å definere.

I boken «Balansekvinnen» forteller jeg om mitt første møte med en synsk mann - på flyet fra Nepal. Mannen mente at jeg ikke lyttet til sjelen min og var på feil spor. Jeg ble frustrert med en følelse av å ha enda mer å ta hensyn til i livet, nemlig sjelen.

Nå, nesten 25 år etter, leser jeg boken «Sjelen. Å forstå det viktigste ved et menneske» av legen og psykiateren Jan Chr. Karlseng. Her beskriver han vestens kultur hvor sjelen er feid av banen, og hvor logikken - det vi kan ta og føle på - gjelder. At ordet sjel er et useriøst ord, og vil du opp og frem bør du ikke ta det i din munn.

Det skjer heldigvis ting på dette området nå. Vi setter bare andre ord på det: Ren bevissthet.

Jeg snakker ofte om egobevisstheten, vår ytre personlighet, og østens lære om at egoets død er sjelens fødsel.

Egobevisstheten er vårt ytre, vår fasade eller vår maske. Vår midlertidige personlighet utad. Mens sjelen er det indre selvet, vår kloke del, vår indre veileder, vårt evigvarende jeg.

Så da masken dukket opp på dette maleriet ble jeg nødt til å fundere litt over sjelen og egobevisstheten. Masken er konkret, mens sjelen er mer utflytende og uhåndgripelig. Mer svevende. Forbindelsen mellom de to er ofte sprukket og krakelert. I tillegg vil ulike kapitler i livet - eller er det liv bakom livene - alle påvirke både vår egobevissthet, vår maske, og vår innerste sjels essens.

Jeg sier ofte til mannen min at jeg føler meg priviligert som møter så mange vakre sjeler. At jeg får muligheten til å se bakenfor masken og inn i sjelen. Jeg blir overrasket, takknemlig og rørt hver eneste gang. Det å få et glimt av vår guddommelig uendelighet er noe av det mest fantastiske jeg kan oppleve.

Jeg tror verden blir et bedre sted om vi forsøker å se bakenfor masken, både vår egen og andres. Prøv da vel! Det skader ikke med Mer Magi i hverdagen.  


"Omfavnelsen" 

80x100 cm/Deep edge 4,8 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Jeg omfavner maleriet med energien min;  Sitter i dyp meditasjon og lurer på hvorfor dette maleriet har kommet til meg?

Ja, for det er slik jeg ser det. På en måte velger maleriet meg. Etter mye frem og tilbake trer det frem slik som det skal være.

Som ofte ellers blir jeg inspirert av nye fargekombinasjoner og strukturer. Denne gang hadde jeg lyst til å male med varm gul, kald grå og en vakker blågrå. Ettersom blått og gult blir grønt kom den også med.

Et stykke inn i prosessen ble jeg sittende bare å se, bruke sansene til å ta det inn, se og føle. Plutselig følte jeg på en varme og omfavnelse, jeg ble rett og slett litt rørt, og jeg fikk øye på de to første skikkelsene. Snart kom to, tre til og senere enda noen fler. Det ble folksomt.

Det samme kan vi oppleve i den virkelige verden. Selv har jeg begynt å snuse litt på slektsforskning og familietreet mitt, og ser hvordan grenene sprer seg ut i en enorm bredde bare et par, tre generasjoner opp.

Slektninger i USA, Australia og andre europeiske land dukker opp på løpende bånd. Alle med sitt slektstre, sin historie og et levd liv. Trær som brer seg utover og dekker kloden fullstendig. Dette synes jeg er fascinerende her jeg sitter …

… og føler på livets gang, slør mellom dimensjoner og omfavnelse - av alt som er ❤️

"Bønn"

Bønn2
80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
kr. 4.800
-----------------------------

Ser du det samme som meg? Flere skikkelser som bøyer hodet i bønn.

Tittelen kom først til meg; ordet Bønn datt ned i hodet meg. Deretter så jeg menneskeaktige skikkelser med hendene i bønn foran seg. Muligens leser de fra en bok, en bønnebok kanskje, eller de ber inni seg. Det er mange måter å be på.

Og egentlig ber vi hele tiden. Om at tiden skal gå fortere eller saktere, om mer energi og overskudd, om at vi skal holde oss friske, om ny jobb, finne den rette partneren eller få mat på bordet. Mer glede i livet.

Uten at vi vet det … og kanskje på en annen måte enn det vi forbinder med bønn. Vi tenker ofte på det vi er redde for og IKKE vil ha. Tenk om jeg blir ensom og alene resten av livet, tenk om jeg ikke tjener nok til å klare meg.

Kunsten å manifestere skjer gjennom bønn. Først definere og gi klart uttrykk for hva du ønsker, i stedet for hva du IKKE vil ha. Deretter kjenne på kroppen hvordan det er å være der, i harmoni og flyt, når alt er akkurat slik det skal være.

Gjennom bønnen ber du om hjelp til å skape livet du lengter etter. Og du har tillit til at det vil skje. Kanskje bare VET du det, slik som jeg, etter å ha fått mange bekreftelser, eller du har et ørlite håp. Det holder.

La maleriet minne deg på alle sjelene som er rundt deg, støtter deg, ber for deg og ønsker deg det aller beste i livet.

At alt er mulig når du bare ber om hjelp  ❤️

"Vuggesang" 

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
kr. 4.500
-----------------------------

"Drømmetyding"

70 x 70 cm

Deep edge

Mixed mediaog  akryl på lerret
Kr. 3.500
---------------------------


"Sirkus"

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Elefanten er stor og mektig. Den beveger seg likevel med smidige og følsomme bevegelser og har en slags majestetisk mildhet over seg.

Ser vi på drømmesymboler er elefanten et godt tegn. Den er symbol på balanse, trivsel og visdom, og ser du en sirkuselefant i drømmen sies det at du vil bli omgitt av lykkelig mennesker.

Dette maleriet begynte med masse spennende struktur, bl.a. krakkerleringer og strukturpasta som ble jobbet inn i alle retninger. Etter å ha malt lag på lag og snudd og vendt på maleriet kom plutselig elefanten inn fra siden - gjennom strukturen som var jobbet frem. Omgivelsene ble duset ned med flere lag lasur. Som et slør mellom elefanten og omgivelsene.

Dette er en glad og fornøyd elefant med blomsterkrans på hodet. Jeg føler den er på et sirkus og at menneskene rundt jubler beundrende til det store dyret.

La elefanten minne deg på at vi alle er høyt elsket og verdsatt.
At selv om du ikke ser dem klart jubler universets engler for deg akkurat nå;
De er rundt deg, støtter deg og heier deg fremover på livets vei ❤️

"Flyt"

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.800
----------------------------

Dette maleriet har jeg snudd og vent på og malt fra alle kanter. Fra en side føler jeg på lekenhet og begynner å tenke på Dolly Duck (av alle ting); fra en annen side skjer noe helt annet. Det er noe av det som er magisk med intuitiv maling, det er akkurat som om hånden bringer frem små fantasiverdener helt av seg selv. Eller er det noe annet som styrer prosessen?

Jeg elsker å se på den lille gutten som ligger på ryggen og flyter med armene til hver side. Jeg føler på en ro og åpenhet, en sårbarhet, men likevel trygg og fornøyd slik alt er akkurat nå. Tilstedeværelse, uten tanke for hva som skal skje senere eller hva som har vært. En tomhet og aksept av alt som er. Våken; likevel uten tanker og bekymringer.

En deilig følelse som for meg rommer ordene flyt og harmoni. Der du slipper kontrollen og lar deg bli ledet, har tillit til livet og det som er. Åpner armene for det som måtte komme, kjenner på en aksept og at det er greit å ikke vite. For akkurat nå er du her.

Du er i flyt, og vet at alt er akkurat slik det skal være. At du blir passet på av alt og alle som er i din lille fantasiverden ❤️

"Fisken fra verdensrommet" 

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Akryl på lerret

Kr. 4.750

----------------------------


«Åhhh, det var fint,» sa min nevø på ni år da han så dette maleriet.
«Ja, hva ser du der da?» spurte jeg.
«Jeg ser planeter og stjerner og sorte hull … og en delfin.»
«Ja, det gjør jeg og, eller om det er en hval; jeg hadde litt følelsen av det … » svarte jeg. «Men jeg skjønner ikke helt dette med hvaler og delfiner i verdensrommet. Finnes det tror du?»
Han svarte umiddelbart: «Ja, det gjør det vel. Jeg har et dataspill hvor mange fisker kommer fra verdensrommet, men ikke alle er så snille som delfinen.»

Senere har jeg funnet ut at delfinen ER en hval. Den har tenner og omtales som Tannhval. 

Bare noen timer etter at jeg var ferdig med maleriet kom jeg over et dokument på internett som omhandlet den hellige hvalen. Hvalen har en spirituell betydning, og har vært viktig for de innfødte som lever i kystregioner fra Maorier og Polynesiere til indianere i USA og aboriginerne i Australia.

Aboriginerne ser på hvalen som skaperen av alt liv. At den formet Australias landskap, og aboriginerne tror at hvalens energi ble infusert i fjellformasjoner, vannhull og huler. Jeg fikk gåsehud da jeg leste at den kloke hvalens forfedre sies og nedstamme fra Melkeveien. «Så der har vi det,» tenkte jeg. Fisken fra verdensrommet.

Igjen et eksempel på ikke å begrense meg selv i tankegangen. Selvfølgelig finnes det fisk i verdensrommet, på lik linje med tidsreiser, parallelle universer og utenomjordiske vesener. Det er ingen grenser når vi slipper fantasien løs og ser på tilværelsen med barneøyne. Åpne og mottagelige for det som er. Som voksne er vi redde for å bli stemplet som naive. Vi må ha et kritisk blikk på tilværelsen, og filtrerer all informasjon. Men jeg tror det er sundt å legge fra oss forventinger og rette blikket mot stjernene. Tenke på alt som er mulig.

Vite at alt er mulig - uten å forstå hvordan!! ❤️

"I believe I can fly"

50 x 60 cm pluss ramme
Akryl på papir

Kan henges både horisontalt og vertikalt
Kr. 1.500

-------------------------------------

"I see you, I hear you, I feel you"

50 x 50 cm/ deep edge 5 cm
Akryl på lerret
Kr. 2.500

-------------------------------------


Maleboblen er noe mange leter etter; Være i flyt og harmoni. Tilstedeværelse, i nuet. 

Og det er noe jeg virkelig har opplevd med dette maleriet.

Det begynte med at jeg ikke fikk sove. Midt på natten sto jeg opp - og malte uten plan. Tykke lag med maling før mønster ble preget inn ved hjelp av ulike teknikker. Ja, til og med salt ble strødd på for å få litt glitter i kanten. Senere fortsatte det lag for lag, helt intuitivt.

Jeg har følt jeg har lekt meg gjennom maleriet. Til og med de hvite prikkene og strekene skjedde uten at jeg tenkte meg om. Akkurat da jeg var ferdig kom mannen min hjem. «Dette var fint,» sa han og løftet maleriet. Dermed rant noe av den hvite malingen nedover, og jeg følte med hele meg at nå - nå er det ferdig.

Nok en gang fikk jeg eksempel på at tilstedeværelse, flyt og harmoni er nøkkelen i tilværelsen❤️


"Mot lyset"

70 x 70 cm

Deep edge

Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret
Kr. 3.500


"Svanedans" 

50 x 50 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
kr. 2.700
-----------------------------

Jeg ser ofte dyr i mine malerier og her er det svanen som kommer til meg. Svanedans, kjærlighet og nære relasjoner.

Det minner meg også på eventyret om «Den stygge andungen». Den er annerledes og utenfor; Den blir gjort narr av og mobbet. Først på slutten av eventyret avslører H.C. Andersen at «den stygge andungen» er den vakreste av alle, nemlig svanen. Det skjer hvor svaneungen selv oppdager sin egen identitet; Den bøyer hodet og ser sitt eget speilbilde i vannet.

Det er dette svanen minner oss på. Når vi ser og erkjenner vår virkelige skjønnhet, vår indre og guddommelige essens, vil vi få nye styrker og nye erkjennelser.

Når vi ser skjønnheten i oss selv, så er det også lettere å se skjønnheten i andre.

Den minner oss på at transformasjon er viktig; tenke nytt og flyte med i stedet for å sloss mot livets motstrømmer.

Fokus på relasjoner, flyt og balanse.

Resten skjer uanstrengt og helt av seg selv ❤️


Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124