Art by Kristin A

Så lenge jeg kan huske har jeg elsket å skape og bruke mine kreative evner. Maling i alle former er noe av det jeg har drevet med; porcelensmaling og dekorasjonsmaling, olje og akryl, og nå står intuitiv maling i fokus.

Her lar jeg hjertet og fargene styre prosessen, og derfor varierer mine motiver og uttrykk. Jeg er tilstede her og nå og lar mine intuitive evner lede an. Bruker min høyre hjernehalvdel og lar motivene vokse frem. 

Harmonisk og energirik kunst er resultatet, "one of a kind", og jeg liker å teste ut nye teknikker og eksperimentere med ulike medier. Når jeg føler at maleriet er ferdig kan jeg snu og vende på det, se på det fra ulike vinkler, og plutselig trer symboler og figurer frem og maleriets tittel kommer til meg. Dette er utrolig gøy og helt magisk.

Kan hende ser du helt andre ting i maleriet enn jeg gjør, og det er veldig spennende. Ingenting er rett eller galt. Her jobber vi med det ubevisste, følelser og sjelero.

Ta en titt og kontakt meg hvis det er noe som faller i smak eller som du ønsker å se nærmere på (E-post: Kristin@norenberg.com eller mobil 90987124)

I 2022 hadde jeg utstilling på Humleriet i Oslo. Nå gleder jeg meg til utstilling i Galleri S9, Oslo i april 2024.
Kanskje ses vi der?

Gode tanker fra
Kristin


«Garden of my soul»


70x100 cm 

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 6.000 

--------------------------"Power of love"


70x100 cm (ca)

Mixed media og akryl på papp og plate.

kr. 6.000 (inkl ramme)

--------------------------"Ascension"


70x100 cm (deep edge)

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 6.000 

--------------------------

«Ascension», eller oppstigning, var navnet som kom til meg på dette maleriet som ble til helt av seg selv. I en intuitiv prosess og uten bevisste tanker kom motivet frem på lerretet.


«Ascension» er et begrep som mange forbinder med det spirituelle; hvordan vi hever oss over jordiske begrensninger og strekker oss mot det guddommelige og en høyere bevissthetstilstand.  Vi foretar en åndelig oppstigning.


Kanskje blomstene representere vår sjel og bevissthet? Når de strekker seg mot himmelen, symboliseres vår søken etter innsikt, visdom og åndelig opplysning. Eller de kan representere livets skjønnhet og forgjengelighet, og hvordan vi kan oppnå åndelig oppvåkning ved å omfavne denne skjønnheten og lære av den.


«Ascension» er en åndelig reise som involverer selvutvikling og transformasjon.  Vi gjennomgår en dyp renselsesprosess hvor tanker, følelser og energi får fokus.  Våre blokkeringer og gamle mønstre kommer frem i lyset og transformeres. Vi blir kjent med den vi egentlig er, bakenfor alle maskene vi bærer og rollene vi fyller, på et sjelsplan.

 

La maleriet inspirere oss til å utforske vårt indre, gi slipp og tillate å endre oss selv 

 

-Slik at vi får kontakt med hjerte og sjel og opplever magi i livet. "Harmony"


60x100 cm

Mixed media og akryl på papir på plate.

kr. 5.500 (inkl sort ramme)

--------------------------
"Flower power"


80x80 cm 

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 5.500 

--------------------------"Transformation"


80x80 cm 

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 5.500

--------------------------"Circle of life"


70x100 cm

Mixed media og akryl på behandlet papp på plate.

kr. 6.000 inkl sort ramme.

--------------------------

«Circle of life» minner meg om den vakre sangen i «Løvenes konge». I filmen lærer Simba at hver levende skapning, stor eller liten, spiller en viktig rolle i økosystemet vårt. Som fremtidig leder må han forstå viktigheten av balanse og respektere alle skapninger.


Livet, lik den intrikate dansen i naturen, beveger seg i evige sirkler. Akkurat som solen går opp og ned, som tidevannet stiger og faller, og som månen vokser og avtar, slik svinger også våre liv gjennom sykluser av vekst og transformasjon.


I syklusen finner vi naturens visdom, der årstidene danser og endrer seg i en harmonisk rytme. På samme måte som blomstene spirer og blomstrer, opplever vi også vår egen indre vekst og utvikling.


Vi beveger oss gjennom ulike stadier av livet, fra spirende vårlige oppvåkninger til den frodige sommerens fylde, videre til høstens refleksjon og vinterens stille hvile.


I kretsløpet oppdager vi vår egen plass og betydning.


Jeg håper maleriet  kan inspirere deg til å omfavne tilværelsens sykliske natur, og til å stole på din indre veiledning mens du navigerer gjennom denne spennende (og for mange) utfordrende reisen.


Og ikke minst se at


 - livets utfordringer gir personlig vekst og en dypere forbindelse med deg selv og verden rundt.
"Are you ready to remember who you truly are?"


60x100 cm

Mixed media og akryl på behandlet papp.

kr. 5.500 inkl sort ramme.

--------------------------

For meg er maleprosessen like magisk hver eneste gang, uansett om maleriet er stort eller lite, om jeg strever eller det går lekende lett. Ofte er det de maleriene som jeg strever mest med underveis som jeg blir mest fornøyd med til slutt.

Dette er et av dem. Jeg fikk ikke til komposisjon eller farger; det ble ikke slik jeg ønsket. Men plutselig fikk jeg et innfall om å legge inn litt turkis, en sommerfugl med gull, en herlig aldringseffekt på toppen, litt diskret glitter og gull - og dermed var jeg ferdig.

Alt dette gjorde jeg helt intuitivt mens jeg hørte på en kanalisering med Lee Harris. Og det var særlig en setning som ressonerte dypt i meg mens jeg sto der med pensler og pinner og tusjer og svamper: «Are you ready to remember who you truly are?»

Ofte har vi en oppfatning av hvem vi er, men så ligger det så uendelig mye mer i dypet av vår sjel. Jeg blir ofte rørt når jeg treffer nye mennesker og de tar av seg maskene som de viser utad; når de tillater meg å se bakenfor og inn på et sjelelig plan. Det er rett og slett magisk og rører meg dypt.

Nå er det din tur:
- Er du klar for å huske hvem du er i dypet av din sjel?
"The Dragonfly"


70x100 cm

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 6.000

--------------------------

Jeg har lenge hatt lyst til å male inn en «Dragonfly» i maleriene mine. På norsk kaller vi det Øyenstikker, et ord som har gitt meg mange negative assosiasjoner;  jeg husker godt at dette var et insekt jeg var redd for som ung.

Men Dragonfly er for meg noe helt annet. Den representerer noe spennende og mytisk, og i mange kulturer og mytologier over hele verden har øyenstikkeren blitt forbundet med symbolikk og åndelighet.

Kanskje kommer den med en beskjed til deg … om endring, transformasjon og nye begynnelser.

For hør bare hva jeg fant på nettet:

  •  Med sin letthet og eleganse blir øyenstikkere ofte sett på som symboler på transformasjon og forandring. Øyenstikkerne gjennomgår en bemerkelsesverdig metamorfose fra et vannlevende vesen til et luftbåret skapning, og dette kan representere sjelens reise og vekst; gi slipp på det gamle og skape rom for det nye.
  • I japansk kultur er øyenstikkere et symbol på mot, nye begynnelser og glede. Ha mot til å ta et viktig skritt når du kjenner at det er riktig.
  • Noen kulturer ser også øyenstikkere som symboler på visdom og innsikt. På grunn av deres store, flerfasetterte øyne blir de ofte assosiert med klarsyn og evnen til å se gjennom overflaten - og oppdage skjulte sannheter.
  • I India assosierer de øyenstikkere med evnen til å motta intuitive beskjeder fra vårt høyere selv. 


Har du sett noen av maleriene mine så vet du at jeg ikke bare er opptatt av øyenstikkere, men også av sommerfugler. På samme måte som sommerfuglene kan øyenstikkernes skjønnhet og eleganse, deres bevegelser og deres transformasjon minne oss om de dypere aspektene av oss selv og evnen til å vokse og utvikle oss.


- Evnen til transformasjon og fornyelse og gripe muligheter som kan være livsendrende for oss.


"Vi er alle forbundet i den store veven"


80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 5.500

--------------------------


"Beginning of life"


100x100 cm

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 6.600

--------------------------"Ikhtys"


80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret.

kr. 5.500

--------------------------

Når jeg skal finne navnet på maleriet mediterer jeg gjerne noen minutter og lar tittelen komme til meg. I dette tilfellet kom opp «Fisken i vannet» - noe jeg synes var veldig lite kreativt.

Men det som skjer så blir magisk: Jeg googler «Fisken i vannet» og opp kommer «Ikhtys» som egentlig betyr fisk, og var et hemmelig symbol brukt av tidlige kristne.  De greske bokstavene i Ikhtys var forkortelser for Jesus Kristus Guds Sønn er Frelser.

I det første århundre eKr ble Kristne forfulgt av Romerne, og fiskesymbolet ble benyttet av de Kristne for å avtale bl.a. tid og sted for å møtes og finne ut hvem som var alliert og hvem som var fiende. Da symbolet også ble benyttet ifm hedenske skikker, vakte det ikke mistanke hos Romerne.

Videre kan jeg lese at fiskesymbolet opprinnelig kommer fra gresk kultur og representerte kvinnelig fertilitet, kraft og styrke. At det representerte alle gudinner og kvinner i verden.

Jeg oppdager at symbolet fremkommer ved å legge to like sirkler halvveis oppå hverandre. Har du sett flere av mine malerier vil du legge merke til at jeg ofte har to og tre ringer som ligger halvveis oppå hverandre i et av hjørnene. Ikthys er med helt ubevisst.

Fisken symboliserer også hvordan den spirituelle og fysiske verden interagerer, og det er dette jeg synes er spennende med intuitiv maling - ja, med bruk av intuisjon generelt. Når ting kommer opp som ikke er planlagt, men som gir meg mening i ettertid. Og som minner oss på at vi er del av noe magisk


- del av noe som er større enn oss selv."Live the life you love"


80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret. Med bladgull.

kr. 5.500

--------------------------

Jeg hadde akkurat kommet hjem fra Sør-Afrika da jeg begynte på dette maleriet. I Sør-Afrika var jeg på pilegrimsreise, og jeg tror det gjorde at jeg ble inspirert til å legge inn i underlaget navn på hellige steder og på ulike helgener og guder som har inspirert meg: Machu Picchu, Saint Baume, Jerusalem, Maria Magdalena, Viracocha.

Jeg har skrevet om dette i min andre bok, Med hjertet som GPS, og der hentet jeg også visdomsordet ”Å reise er å ta en ferd inn i deg selv”.

Til slutt la jeg inn ”Live the life you love. Love the life you live.”

Egentlig skulle jeg male tvillingbilder, hvor det ene fortsetter fra det andre, men de skilte fort lag; det ene ble fylt med store blomster, mens dette endte opp med palme og intuitive figurer.

Maleprosessen er helt intuitiv; jeg legger inn det jeg føler for der og da. Det er utrolig interessant å se i ettertid hva som har fremkommet.

Jeg reiste til Sør-Afrika for å legge en del ting bak meg, og få klarhet i hvor veien går videre. Dette var også intensjonen med pilegrimsreisen … hvor går veien videre?

Når jeg studerer maleriet med palme, blå himmel, gull, glitter, bobler og ” … live the life you love” så er konklusjonen min at tiden har kommet for å nyte mer og yte mindre. Gjøre ting fordi jeg liker det og synes det er gøy. Fokusere på kurs og maling - og varme opp kroppen i sydligere strøk når kulda sette inn igjen.

- Hvis du hadde full frihet, hvordan er livet du ønsker?"Fra hjerte til hjerte"


80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret. Med bladgull.

kr. 5.500

--------------------------

Jeg holder på å forberede meg til et kurs jeg skal holde. Det skjer ikke veldig bevisst, men ligger å jobber litt i bakgrunnen mens jeg maler eller holder på med andre ting.


I dag fikk jeg ideen om å ha en liten øvelse hvor to og to skal sitte ovenfor hverandre, «koble seg på» hverandres hjerteenergi og omslutte hverandre med kjærlighet. Kjenne hvordan det føles.


Tanker og følelser er energi, og det er veldig annerledes å komme inn i et rom hvor du møter aksept og kjærlighet - i motsetning til kritikk og  negative tanker. Det er dette jeg ønsker at mine kursdeltagere skal erfare, og spesielt hvordan det er å omsluttes av uforbeholden kjærlighet.


Da jeg kom til atelier i dag sto dette bildet på staffeliet. Jeg hadde gjort siste ”finish” i går, og nå poppet navnet mot meg: Fra hjerte til hjerte.


Jeg har kjent på utrolig mye glede og lekenhet i arbeidet med dette maleriet. Og det er jo det vi ønsker at kjærlighet skal bringe med seg; glede, lek og gøy


- og aksept for den ekte og autentiske meg."Glitter under overflaten"


40x80 cm (2 bilder som hører sammen)

Mixed media og akryl på lerret

kr. 4.400

--------------------------
"Sjelens dans"


80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 5.500

--------------------------"Alt ved livet er et fremmed land"


100x120 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.600

--------------------------

Inspirasjonen til dette maleriet kom fra den siste boken min «Med hjertet som GPS». Jeg slo opp på en tilfeldig side og øynene falt på Jack Kerouacs ord «Alt ved livet er et fremmed land». Disse ordene skrev jeg på lerretet som en bakgrunn for det som skulle komme senere.


Armens dans skapte fortsettelsen; med kullstifter lekte jeg meg med store markører som skulle vise veien videre før fargepaletten skulle på plass. I min inspirasjonsbok tester jeg ut ulike farger og nyanser, og etter å ha studert den vel og lenge plukket jeg ut yndlingsfargene.


Da fuglen dukket opp føltes det helt riktig. En trekkfugl som søker til andre land når vinteren kommer. Som stadig møter overraskelser og utfordringer i form av vær og vind, feilnavigering og prøvelser, men som likevel tar reisen - fordi den er livsviktig og hun bare vet at hun må.


Har du lest «Med hjertet som GPS» så vet du at Jack Kerouac også levde et liv med mange prøvelser. Han oppsøkte det fremmede og nye, var utforskende og eksperimentell.


Ikke at vi trenger å gå i hans fotspor, men vær åpen og nysgjerrig for hva livet har å by på. Det er så mye mer enn enn vi tror der vi går på autopilot og i trygge, gamle mønstre.


La fuglen minne deg på at du kan spre dine vinger og la deg holdes oppe av livets vinder


- der du retter blikket mot nye landskap.
"Forventning"


70x100 cm (deep edge)

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.000

--------------------------

"Welcome 2 Life"


100x100 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.600

--------------------------


Jeg elsker å male store formater. Dette maleriet er 1 x 1 m og i første laget brukte jeg hender, ulike medium og morsomme redskaper for å lage struktur og underlag. Det er lek og moro langt på vei i prosessen.


Plutselig dukket giraffen opp; jeg fikk lyst til å male inn noen sommerfugler og på tur i lunchen plukket jeg de siste høstbladene som fikk være sjablonger. Maleriet tok form helt av selg selv, skapt i en lekende og morsom prosess.


I min kommunikasjon med guider og hjelpere får jeg stadig beskjed om å være til stede i nuet, ha det gøy og ha tillit til at livet vil meg vel. Ikke ta livet så alvorlig. Du tenker kanskje at det ikke er så lett når det er kaos i verden, stress og usikkerhet og mange som gjennomgår store kriser.


Nei, og det er det som er kunsten: Kunne trekke deg tilbake i din egen lille boble, være her og nå, skape fra hjertet med kjærlighet og de beste intensjoner. Ikke være opptatt av resultatet, men la det vokse frem helt av seg selv. Resultatet blir at du tilfører god energi til verden som påvirker de du har rundt deg.


Jeg får ofte høre at mine malerier stråler ut positiv energi, at de gir glede og harmoni. La «Welcome 2 Life» minne deg på lek og gøy; at det er viktig å unne deg selv midt oppi alt.


Ha fokus på det som fyller batteriene dine, det barnlige, det undrende 


- magien som du kanskje har fortrengt altfor lenge.  


"Fredsbålet"


70x100 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 6.000

--------------------------


Dette maleriet begynte med at jeg ønsket å skape en myk atmosfære, hvor fargene glir over i hverandre. Jeg har brukt mye svamp og malt tynne strøk, lag på lag. 


Fargene går i ulike nyanser av blått, fra det dypeste indigo til det mykeste pastellblå. Ved å blande noen av fargene med grått har det grønnaktige fått sin plass. 


Det jeg først trodde var skyer fremstår mer som hvit røyk som stiger opp over fjellene. Er det røyken fra et fredsbål? Eller kanskje ser du konturene av en drømmeverden; en atmosfære av mystikk og undring? 


Dette maleriet minner om at det alltid vil storme rundt oss.  Det viktige er å ta seg tid til å koble fra hverdagens stress og utfordringer, og la deg bli omfavnet av naturens skjønnhet og grandeur 


-Slik at du finner tilbake til deg selv med indre ro og fred i sjelen


"Oppstandelsen"


80x80 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.500

--------------------------

Jeg ble tatt på sengen i et intervju på NRK for noen år siden. Miriam Wicklund, i programmet «Mellom himmel og jord», kom på kontoret for å intervjue meg. Hun hadde hørt om min første bok,  Balansekvinnen, og ønsket å høre mer om min reise fra toppleder i næringslivet til den alternative verden.


Om det å være ærlig mot seg selv og finne ny mening med livet.


Dette er et tema som jeg elsker å snakke om, og skravla gikk fra det ene til det andre. Litt pinlig egentlig, for det var ikke mange spørsmål journalisten klarte å putte inn.


Men plutselig hev hun seg frempå.  Programmet skulle sendes 1. Påskedag så hun lurte på: «Hva er oppstandelse for deg?» Jeg måtte tenke litt. Dette var et tema jeg egentlig aldri hadde filosofert så mye over.


Umiddelbart gikk tankene til religion og bibelhistorien, men det er jo også mye annet vi kan forbinde med oppstandelse.


«… det betyr vel egentlig en slags bevissthet. At vi blir bevisste … og lever livet vårt slik som vi innerst inne ønsker …»


Vi snakket om å være ekte, lytte innover og ta de riktige valgene. Jeg sa opp topplederstilling for å begynne som livsveileder og healer, og det er naturlig nok en del som blir forundret og overrasket når vi gjennomgår en oppstandelse og skaper et nytt liv


– i tråd med den ekte og autentiske jeg.


Du kan høre mer her: «Mellom himmel og jord.»"Lysfesten"


55x46 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 3.900

--------------------------


Dette maleriet begynte som en malerpalett; jeg brukte lerretet til å blande farger og få frem riktige nyanser til et annet maleri. På den måten ble det et fint lag med tilfeldig struktur som jeg kunne nyttiggjøre meg senere.

Den neste jeg fikk lyst til var å lage dråper med flytende maling og en pipette. Fremdeles visste jeg ikke hva som kom til å bli opp og ned på maleriet; jeg maler i henhold til det som jeg intuitivt føler for.

Så kommer prosessen med å vri og vende på maleriet, og finne ut av hvilket uttrykk som gir mest harmoni og balanse - og på den måten vokste fjellandskapet frem.  

La maleriet minne deg på «tilfeldighetenes magi»: når vi er åpne og uten forventinger vil ting komme til oss. Vi kan ha en intensjon om hva vi ønsker, hvilke tinder vi drømmer om å bestige, men overlate det til universet å stille opp med tid og sted og de rette løsningene.

Mens jeg skriver dette kommer sangen Magic av Lee Harris plutselig ut av høyttalerne foran meg. Han sier: «Du er magisk. Magi er din sjels energi. Magi er en magnetisk energi. Når du tillater magi å komme gjennom ditt energifelt vil det påvirke alt og alle.»

Det er magisk å oppleve stjernehimmel og nordlys en kald vinternatt, og se hvordan lyset danser gjennom natten. Bli med på lysfesten,

- åpne opp og slipp inn din sjels magnetiske energi!
"Kvitebjørn kong Valemon"


40x50 cm

Mixed media og akryl på lerret

kr. 3.300

--------------------------
"Overflod av energi"


80x100 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.900

--------------------------


Her har jeg brukt mine yndlingsfarger, spesielt rosa. Jeg elsker sterke og mye farger og det er lettere for meg å bli fornøyd og ferdig med malerier som males i ”mine” farger.

Det tok meg faktisk mange år å forstå hvor viktig farger er for meg. Jeg kunne falle i staver over et vakkert gardinstoff eller en blomstereng, men har likevel klart å male alle veggene i leiligheten vår grå. Nå er heldigvis denne epoken over, og vi innfører farger i interiøret igjen.

Farger er energi og energi vibrerer. Ja, fargene påvirker oss; noen gir energi og noen tar. Det vil si at de ulike fargene har ulik energi, høyfrekvente og lavfrekvente.

Vi kan si at energien virvler i oss og rundt oss hele tiden. Plutselig er vi i en situasjon hvor vi åpner opp, føler glede og energi, eller vi reagerer motsatt; blir slappe og tømmes for energi.

La dette maleriet minne deg på at energien kommer fra en utømmelig kilde, fra et overflødighetshorn.

Hvis vi åpner opp og forbinder oss med moder jords hjerte og universets hjerte, vil vi være bindeleddet mellom himmel og jord. Vi sitter i vår søyle av energi og overflod. Det er dette jeg gjør i meditasjon: jeg kjenner hvordan energien strømmer gjennom meg; opp og ned gjennom energisentrene mine.

Som mennesker er vi ikke avhengig av å skulle generere energi og overskudd på egenhånd, men vi må ta grep for å fylle opp livets krukke.

- Gjøre ting som gir deg energi, indre ro og glede.
"Broen"


80x120 cm

Mixed media og akryl på linlerret

kr. 5.900

--------------------------


I inspirasjonen til dette maleriet tok jeg utgangspunkt i fargene til et annet maleri som jeg malte for et par år siden, kalt Fyrverkeri. Jeg elsker farger og hvordan de gir meg energi, hvordan noen spiller på lag og fremhever hverandre, mens andre trekker ned hele maleriet.

For meg er dette glade farger, optimistiske og løftende, samtidig som det rosa, kjærlighetens farge, gir meg en følelse av å bli omfavnet og ivaretatt. Kanskje føler du det sånn med mennesker også; noen løfter deg opp, mens energien til andre trekker deg ned. Noen utfyller deg og gjør deg trygg og glad, mens i relasjon med andre blir du usikker og trekker deg inn i deg selv.

Jeg tror at vi ofte møter mennesker i livet av en grunn, og som oftest handler det om å bli speilet, se inn i oss selv, ta tak i sider som vi helst ikke vil se.

Som eksempel kan det føles som om mange er opptatt av seg og sitt, de lytter ikke til meg, de tror at jeg er sånn og slik, men ser ikke hvem jeg egentlig er.  Da kan jeg spørre meg selv: Lytter jeg til meg eller kjører jeg på med alt jeg MÅ? Vet jeg hvem jeg egentlig ER? Viser jeg min sårbarhet, at jeg ikke er så sterk og selvstendig som alle tror? Eller er jeg i offerrollen og peker på alle andre?

La maleriet bidra til å bygge bro inn i deg selv; til å se hvor fantastisk vakker du er på innsiden når du bare tør å sette ord på det du innerst inne vet. La det også bygge bro mellom deg og andre mennesker

- slik at vi alle får frem den vi er i hjertet av oss selv, er trygge og har tillit til livet.

"Til topps"


70x70 cm

Mixed media og akryl på lerret

Kr. 5.500

--------------------------

Det som kan være krevende med abstrakt og intuitiv maling er å vite når maleriet er ferdig. Det er ingen fasit; det skal ikke bli noe. Jeg ser at mange legger sine malerier ut i malegrupper på nettet og spør: «Er dette ferdig? Har dere forslag til endringer?» De får ti forskjellige svar og er like langt.

I min verden er det bare jeg som kan svare på det. Hvordan føles det? Føles det som om maleriet er ferdig? Hvis jeg lytter til min indre stemme, til intuisjonen, hva forteller den meg?

Her hadde jeg først malt et helt annet maleri, men jeg følte meg ikke fornøyd. Jeg lot det stå litt før jeg satte i gang med nye farger. Og det var da jeg følte at Himalayas fjell kom til syne. Intuisjonen hadde talt: maleriet var ferdig.  

Det var i Nepal for mer enn 25 år siden at min spirituelle reise begynte. Jeg var i utgangspunktet på forretningsreise, men opplevde et folkeferd som var dypt åndelige og spirituelle. De ba til sine guder på vei til jobben, de ofret frukt og grønnsaker i templene. Selv inne på kontoret hadde de sine ritualer.

I Nepal opplevde jeg også at selv når vi var høyt oppe i fjellene så kunne vi se enda høyere topper i det fjerne. Vi var omringet av vakre, mektige og snødekte fjell. Topper som var uoppnåelige, men som strålte ut styrke og trygghet. Selv fra flyet hjem, i 10.000 meters høyde, kunne jeg ikke se meg mett på Himalayas fjell.

I mange tradisjoner tror man at fjellene passer på oss med sin «mountain spirit» eller ånd. En påminnelse om å ha tillit og være forbundet med alt som er, noe større.

Ha tillit til at livet vil oss vel uansett hvor vi er, og at det er greit å føle seg sårbar, føle seg liten i den store sammenhengen.

"Portalen"


100x100 cm / deep edge

Mixed media og akryl på håndtrukket lerret

Kr. 5.900

--------------------------

Jeg hadde åpent atelier og en liten gutt på 11-12 år kom inn, gikk rett bort til dette maleriet og sto lenge og bare så. Etter en stund sa jeg:
”Det er helt nytt og har ikke fått noe navn enda. Hva synes du det skal hete?”
”Portalen,” svarte han umiddelbart. ”Du ser vel portalen?” Deretter snudde han og gikk ut igjen.

I arbeidet med dette maleriet hadde jeg en følelse av å male frem en annen verden med naturen som utgangspunkt. Jeg har brukt mange ulike teknikker, blant annet plukket bregner i området rundt atelier som er brukt som sjablonger. En del av maleriet er malt med hendene, og blomster og andre elementer har kommet helt intuitivt.

Første gang jeg ble nysgjerrig på naturåndene var på hytta på fjellet. Vi var en gjeng med åpne og sensitive damer som skulle trene til en sertifisering. Plutselig ble flere av oss, samtidig, oppmerksomme på småfolk og naturånder. Jeg hadde aldri opplevd slike før, og det var fascinerende og kjenne på gleden og nysgjerrigheten til disse små vesenene der de svinset rundt oss i knehøyde.

Mange tenker at naturånder som nisser, gnomer, alver og huldere tilhører fortidens fantasiverden. Eller kan det være slik at det er VI som har mistet evnen til å sanse og fornemme? Kanskje vil vi i fremtiden gjenerobre forholdet til naturen og eventyrverdenen som er rundt oss.

En annen virkelighet eller ikke … la maleriet minne deg på at ved å være åpen, nysgjerrig og til stede i livet ditt, vil du oppleve gleden over stadig nye oppdagelser. At livet faktisk kan føles eventyrlig,  når vi bruker sansene og har tillit til at livet vil oss vel - og  

- kjenner på gleden for alt det magiske som skjer i og rundt oss.

"Summer love"

30 x 70 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 3.300
----------------------------

Dette maleriet ble malt på varme sommerdager i juni. Rett over veien for atelieret mitt er et deilig turterreng hvor jeg stadig går turer på nye tomter. Hunden min, Sanya, er ikke vant til å være alene, så hun har sin egen plass i nærheten av malesakene. Sanya trenger sine turer, og jeg er nødt til å løfte meg ut av maleboblen. Det skjer gjerne akkurat i det jeg har kommet i gang, lagt opp fargene og funnet flyten, men jeg har lært at det nytter ikke å stå i mot. 

Ofte blir jeg veldig kreativ på turene, og denne glovarme junidagen så jeg de vakre bregnene i veikanten der Sanya snuste i skyggen. Jeg plukket med meg noen bregner og lange strå, og koste meg med lag på lag i deilige sommerfarger.

I livet opplever jeg ofte det samme; jeg forventer å gjøre noe på en viss måte og til en viss tid, men så trenger hverdagen seg på og ting blir ikke slik jeg har planlagt. Tidligere ville jeg stresset og strevd for å følge planen, men nå er jeg ganske flink til å ha tillit til at det kan komme noe bedre ut av situasjonen og som ikke var forventet. Det gir indre ro og er utrolig deilig 

- å ha tillit og tro på en større mening.

"På bunnen - der skatten er"

60 x 70 cm (rammestørrelse)
Mixed media og akryl på papir
Kr. 3.500
-----------------------

"Under overflaten"

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret.
Kr. 4.400
-----------------------------

Jeg har akkurat sittet med en guidet meditasjon på øret hvor jeg sakte men sikkert fant frem til det stedet i meg hvor det er absolutt ro. Til tross for smerter i kroppen og at verden ikke er som den skal være så sitter jeg med en uendelig indre ro. I et lys hvor alt er akkurat slik det skal være.

Da jeg åpnet øynene så jeg rett på dette maleriet som sto langs veggen og ventet på noen ord. Det har vært et tålmodighetsarbeid. Jeg har testet ut transparent maling og malte sikkert ti lag før jeg bestemte meg for å sette det bort. Jeg kom ikke i mål. Fant ikke roen slik jeg vanligvis gjør når jeg vet at noe er ferdig.

Etter noen måneder ble jeg nysgjerrig på hva lerretet kunne bringe frem, og da gikk det fort. Jeg hadde lekt meg med masse struktur, både bobler og krakkeleringer. Med kullstiften i hånden ble jeg bragt tilbake til Australia og Great Barrier Reaf som jeg besøkte for et par år siden.

Snorkle på overflaten og titte ned under overflaten hvor det er de vakreste farger på planter og dyr.

Som små skatter som viser seg hvor enn du ser. Når du er tilstede, uten forventinger. Du bare observerer. Du ER.

Maleriet minner meg på de vakre skattene vi besitter under overflaten. Som vi kan hente frem i meditasjon eller i andre sammenhenger når vi er 100% tilstede her og nå. Uten forventinger. Uten tanker om hva som er bra eller dårlig, rett eller galt, pent eller stygt.

Alt bare ER akkurat slik det skal være.

"Omfavnelsen" 

80x100 cm/Deep edge 4,8 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.900
----------------------------

Jeg omfavner maleriet med energien min;  Sitter i dyp meditasjon og lurer på hvorfor dette maleriet har kommet til meg?

Ja, for det er slik jeg ser det. På en måte velger maleriet meg. Etter mye frem og tilbake trer det frem slik som det skal være.

Som ofte ellers blir jeg inspirert av nye fargekombinasjoner og strukturer. Denne gang hadde jeg lyst til å male med varm gul, kald grå og en vakker blågrå. Ettersom blått og gult blir grønt kom den også med.

Et stykke inn i prosessen ble jeg sittende bare å se, bruke sansene til å ta det inn, se og føle. Plutselig følte jeg på en varme og omfavnelse, jeg ble rett og slett litt rørt, og jeg fikk øye på de to første skikkelsene. Snart kom to, tre til og senere enda noen fler. Det ble folksomt.

Det samme kan vi oppleve i den virkelige verden. Selv har jeg begynt å snuse litt på slektsforskning og familietreet mitt, og ser hvordan grenene sprer seg ut i en enorm bredde bare et par, tre generasjoner opp.

Slektninger i USA, Australia og andre europeiske land dukker opp på løpende bånd. Alle med sitt slektstre, sin historie og et levd liv. Trær som brer seg utover og dekker kloden fullstendig. Dette synes jeg er fascinerende her jeg sitter …

… og føler på livets gang, slør mellom dimensjoner og omfavnelse - av alt som er.

"Vuggesang" 

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 5.500
-----------------------------

"Sirkus"

70 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.750
----------------------------

Elefanten er stor og mektig. Den beveger seg likevel med smidige og følsomme bevegelser og har en slags majestetisk mildhet over seg.

Ser vi på drømmesymboler er elefanten et godt tegn. Den er symbol på balanse, trivsel og visdom, og ser du en sirkuselefant i drømmen sies det at du vil bli omgitt av lykkelig mennesker.

Dette maleriet begynte med masse spennende struktur, bl.a. krakkerleringer og strukturpasta som ble jobbet inn i alle retninger. Etter å ha malt lag på lag og snudd og vendt på maleriet kom plutselig elefanten inn fra siden - gjennom strukturen som var jobbet frem. Omgivelsene ble duset ned med flere lag lasur. Som et slør mellom elefanten og omgivelsene.

Dette er en glad og fornøyd elefant med blomsterkrans på hodet. Jeg føler den er på et sirkus og at menneskene rundt jubler beundrende til det store dyret.

La elefanten minne deg på at vi alle er høyt elsket og verdsatt.
At selv om du ikke ser dem klart jubler universets engler for deg akkurat nå;
De er rundt deg, støtter deg og heier deg fremover på livets vei.

"Flyt"

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 4.800
----------------------------

Dette maleriet har jeg snudd og vent på og malt fra alle kanter. Fra en side føler jeg på lekenhet og begynner å tenke på Dolly Duck (av alle ting); fra en annen side skjer noe helt annet. Det er noe av det som er magisk med intuitiv maling, det er akkurat som om hånden bringer frem små fantasiverdener helt av seg selv. Eller er det noe annet som styrer prosessen?

Jeg elsker å se på den lille gutten som ligger på ryggen og flyter med armene til hver side. Jeg føler på en ro og åpenhet, en sårbarhet, men likevel trygg og fornøyd slik alt er akkurat nå. Tilstedeværelse, uten tanke for hva som skal skje senere eller hva som har vært. En tomhet og aksept av alt som er. Våken; likevel uten tanker og bekymringer.

En deilig følelse som for meg rommer ordene flyt og harmoni. Der du slipper kontrollen og lar deg bli ledet, har tillit til livet og det som er. Åpner armene for det som måtte komme, kjenner på en aksept og at det er greit å ikke vite. For akkurat nå er du her.

Du er i flyt, og vet at alt er akkurat slik det skal være. At du blir passet på av alt og alle som er i din lille fantasiverden.

"Svanedans" 

50 x 50 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
Kr. 3.300
-----------------------------

Jeg ser ofte dyr i mine malerier og her er det svanen som kommer til meg. Svanedans, kjærlighet og nære relasjoner.

Det minner meg også på eventyret om «Den stygge andungen». Den er annerledes og utenfor; Den blir gjort narr av og mobbet. Først på slutten av eventyret avslører H.C. Andersen at «den stygge andungen» er den vakreste av alle, nemlig svanen. Det skjer hvor svaneungen selv oppdager sin egen identitet; Den bøyer hodet og ser sitt eget speilbilde i vannet.

Det er dette svanen minner oss på. Når vi ser og erkjenner vår virkelige skjønnhet, vår indre og guddommelige essens, vil vi få nye styrker og nye erkjennelser.

Når vi ser skjønnheten i oss selv, så er det også lettere å se skjønnheten i andre.

Den minner oss på at transformasjon er viktig; tenke nytt og flyte med i stedet for å sloss mot livets motstrømmer.

Fokus på relasjoner, flyt og balanse.

Resten skjer uanstrengt og helt av seg selv.


Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124