Her ser du noen av mine solgte malerier:


"Mot nye horisonter" (Solgt)

100 x 150 cm

Mixed media og akryl på lerret.

"Must be talking to an angel" (Solgt)

70x100 cm (deep edge)

Mixed media og akryl på lerret.

--------------------------


Snakker du med engler?


Jeg opplever at mange gjør det som barn, men så kommer de i en viss alder, skjønner at det ikke er «normalt» og stenger av. 


Maleriet «Must Be Talking to an Angel» er inspirert av sangen med samme navn. Som medium har jeg ofte opplevd den guddommelige kommunikasjonen med sjeler og energier på «den andre siden».


Det er mange måter å kommunisere på. Vi får kanskje bilder, hører ord, kjenner følelser, lukter eller smaker. Vi bruker sansene eller bare vet hva som kommer gjennom. Eller vi kan kanalisere eller bruke intuisjonen til å hente ned informasjonen. Jeg bruker dette når jeg skriver, maler, jobber med klienter eller i grupper, eller hvis jeg trenger råd til å ta store eller små beslutninger. 


Ofte bærer englene budskap om beskyttelse og veiledning, og nærværet kan ofte være vanskelig å ignorere. Samtidig får vi mer subtile tegn og beskjeder fra energiene vi har rundt. Alle arbeider i harmoni for å veilede, trøste og beskytte oss.


La maleriet minne deg på den guddommelige samtalen som alltid er tilgjengelig


- hvis vi bare spør."En ny tid" (Solgt)

80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret.

--------------------------


Dette maleriet begynte jeg på rett etter påske; det har vært en lang og kald vinter og lengselen etter sommer og sol var sterk. Som alltid når jeg maler abstrakt planlegger jeg ingenting. Jeg følger følelsen av hvilke farger jeg har lyst til å male med, og setter i gang.

Etter å ha snudd og vent på maleriet, og malt litt her og der, så kom blomstene frem. Ikke bare på dette maleriet, men på hele tre malerier som jeg holdt på med på samme tid.

Og jeg som trodde jeg var ferdig med pirk, koste meg med gull og glassperler, lys og skygge, nyanser av grønt, rosa og lilla, tusjpenner, kritt og oljepasteller.

Mange føler at vi er i En ny tid. Ting er mindre forutsigbart og mer kaotisk. Det er vanskeligere å forstå sammenhenger og hvorfor ting skjer som de gjør.

Sommerfuglen representerer forvandling og sjel. Den hjelper oss å akseptere endringer på et dypere plan, og lærer oss å se hindringer og utfordringer i et større perspektiv. Sommerfuglen viser vei ut av begrensninger

- til frihet og glede over livet.
"Sommerdrøm" (Solgt)

100x70 cm

Mixed media og akryl på lerret.
"Sommermagi" (Solgt)

80x80 cm

Mixed media og akryl på lerret


"Innerst i sjelen" (Solgt)

100x100 cm

Mixed media og akryl på håndtrukket lerret/ dyp kant

--------------------------


Det høres kanskje rart ut, men noen malerier blir jeg helt forelsket i. Det er vondt å forlate dem i atelieret, og jeg lengter etter dem når jeg ikke er der. 


Det minner meg om da jeg fikk barn, dagene på sykehuset, hvor det var tid til å studere og ta inn synet av livets magi.


Tilsvarende kan jeg sitte og bare oppleve maleriet, være i nuet – ikke vurdere om det er noe feil eller noe som skal endres på – bare se, være, nyte.


Det er mulig det har med fargene å gjøre, eller detaljene eller helheten. At det er nytt og annerledes enn noe jeg har malt før, at det føles harmonisk eller at små morsomme detaljer og overganger har kommet frem på magisk vis.


Når maleriet er solgt kan jeg ofte tenke på det, se det for meg; på den ene siden være takknemlig og glad for at det har fått et ”godt” hjem, og på den annen side lengte etter å ha det nær.


”Innerst i sjelen” er et slikt maleri. Jeg har lagt sjelen min i det, og vil ha det med meg også når det ikke er her.


"Livets tre" (Solgt)

80x80 cm
Mixed media og akryl på lerret

----------------------------


Jeg inspireres av farger og struktur og er opptatt av symboler og former. Her er det livets tre som plutselig kom frem på toppen av pyramiden.

Under en portal av beskyttelse og med urgamle røtter har treet alle forutsetninger for å overleve livets stormer.

For livet er stormfullt, og det er ikke rart at vi vakler og strever med å finne fotfestet i mange sammenhenger. At ting krakelerer og vi svever i limbo.

Men husk at krakelering skjer på overflaten. Under er det fast grunn som støtter deg sammen med guider og hjelpere fra egne og andre sfærer. Du er ikke alene på livets vei. Det er alltid noen rundt deg

- når du bare husker å be om hjelp.


"As above, so below" (Solgt)

80x100 cm
Mixed media og akryl på lerret

----------------------------


Tittelen kom plutselig til meg i avslutningsfasen av dette maleriet. Det har vært en lang reise som har strukket seg over et par år. Maleriet har blitt satt bort for så å bli tatt frem igjen. Nye elementer er lagt til før det har fått en ny pause.


Jeg blir ofte ertet av barna om at jeg kan falle i staver over malerier; som i transe, jeg bare ser og ser. Det var i en slik tilstand ordene ”As above, so below” kom dalende.


Jeg husket å ha hørt dem en gang før, fra en kanadisk lærer på Arthur Findlay college utenfor London. Han kom med en hel regle som både var poetisk og vakker, men jeg klarte ikke finne tilbake til den, til tross for iherdig leting.


Har du lest min siste bok, ”Med hjertet som GPS”, så husker du kanskje at jeg nevner Smaragdtavlene, Hermes Trismegistus og visdomsguden Thot? Det viser seg at ”As above, so below” er antatt å være del av kapittel to på Smaragdtavlene, som lyder sånn:


”As above, so below,

as within, so without,.

as the universe so the soul.”


Perspektivet med himmel og jord, makrokosmos og mikrokosmos, kropp og sjel; at alt henger sammen med alt, fasinerer meg.  At det ene påvirker det andre, selv på ulike energiplan, og ikke minst


- at det fysiske og spirituelle bringes sammen til en harmonisk helhet.


"Kilden" (Solgt)

100x100 cm 
Mixed media og akryl på lerret

----------------------------


Hva tenker du når du hører ordet Kilden? Er det energi, noe guddommelig, universet, Gud eller noe helt annet?

Dette er et maleri med veldig mange lag og jeg har hele tiden følt at jeg har jobbet med en universell energi. Noe som kommer fra et sted som ser alt, forstår hvordan og hvorfor vi strever og som bare ønsker oss det beste - helt ubetinget kjærlighet.

Jeg føler det er som en transformator som tar i mot alt, bearbeider det og sender det ut igjen i en kjærlighetsfull og løftet form. Kilden overrisler oss med bevissthetsdråper som - hvis vi evner og ta i mot - gir både styrke, trygghet, kjærlighet og hjelp til å håndtere alt det vanskelige vi står i.

Dette høres kanskje gresk ut, men jeg opplever ofte at midt i det vanskelige kan vi oppleve en transformasjon, at våre problemer og utfordringer bidrar til at vi plutselig ser ting på en annen måte. Kanskje finner vi mening i det vonde; kanskje ser vi utfordringene i et større perspektiv

Kanskje forstår vi at vi får hjelp; at vi ikke trenger å takle alt på egen hånd.

"Døren inn" (Solgt)

60x70 cm
Mixed media og akryl på linlerret"My angel" (Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på linlerret
----------------------------

Dette maleriet har mange strøk med en ganske annen fargeskala, men til slutt sto jeg fast og da er det om å gjøre å ha noen strategier for å komme videre. Jeg tok bilder av en nydelig blomsterbukett som sto på bordet hjemme i stua, blandet meg frem til tilsvarende farger i mitt atelier og snudde maleriet rundt.

Helt fri og med godt mot var det som å begynne om igjen, men samtidig hadde jeg et fint grunnlag for å få frem spennende effekter og detaljer som ikke ville vist seg om lerretet var hvitt og nytt. Det var en grå og tung regnværsdag ute, bikkja var på jakt og det var deilig å være uforstyrret i maleboblen i time etter time.

På morgenen hadde jeg fått nydelig healing av en kollega i Sverige. Vi gir hverandre healing med jevne mellomrom; en slags spa-behandling for energien, og jeg kjente hvordan jeg ble renset og løftet der jeg lå på sofaen og svevde mellom himmel og jord. Min kollega ser bilder når hun gir healing, og denne gangen var det en stor engel som holdt meg og ledet meg gjennom et tungt skydekke.

Tilbake i atelier tar jeg ofte et skritt tilbake eller setter meg ned med en kopp te for å se og føle hvor veien går videre. Etter noen timer med penslene snudde jeg maleriet og så plutselig engelen. Tittelen var klar og maleriet ferdig. Eller en blir på en måte aldri ferdig med et abstrakt maleri. Det er alltid ting som kan endres på, da det ikke skal blir noe. Men jeg følte helt klart at nå kunne jeg legge fra meg penslene. Engelen var med meg.

Hvilke strategier tar du i bruk når du står fast? Har du noen som kan hjelpe deg?

La maleriet minne deg på at englene, dine guider og hjelpere, alltid er rundt deg.


"I bow to thee" (Solgt)

50 x 70 cm cm 
Mixed media og akryl på linlerret


"Din indre blomst" (Solgt)

80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm.
Mixed media og akryl på lerret. 
-----------------------------

Har du lurt på hvordan du ser ut på innsiden? «Æsh der er det bare blod og sånn,» sa min datter for mange år siden - da vi snakket om innsiden av oss mennesker.

Vi identifiserer oss med utsiden og alt som skjer der ute. Hvordan vi ser ut, menneskemøter og erfaringer. De former oss og våre ubevisste mønstre.

Tenk om vi kunne ha mer fokus på innsiden, og virkelig dyrke frem den vakre blomsten du er.

Vite at det vi viser utad ikke nødvendigvis er det samme som skinner bakenfor og under alle lagene med tillærte reaksjoner og fremtoning.

Være nysgjerrig på det som ligger på undersiden, bakenfor og skinner med sitt vakre lys og nydelige farger. Det er der gullet ligger, og som kan hjelpe deg i å orientere deg gjennom livets hage. Med alle sine årstider, stormer og solskinnsdager. Med ugress og prydblomster,  majestetiske trær og grønnsaker.

Alt vi trenger for å nære og styrke oss på livets magiske vei.


"Hellige tre konger" (Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret
----------------------------
Dette maleriet begynte med at jeg ønsket å teste spennende farger, og bygge struktur med eggeskall i malingen. Jeg hadde ingen konkret plan, men plutselig sto skikkelsene frem.

Jeg elsker når figurer og symboler trer frem i maleriet. Her var det De hellige tre konger som kom mot meg, og jo mer jeg studerte maleriet desto mer forsto jeg at dette er et veldig personlig maleri.

Som mange vet er jeg opptatt av vår spirituelle og intuitive side, og at vi har guider og hjelpere rundt oss. Her var det flere av mine guider og hjelpere som materialiserte seg. Hvorfor skjedde dette? Hva ønsker de å si meg?

På nært hold ser jeg kongene. Lenger unna blir portalen et nytt fjes, en asiater som er min hovedguide, Lord Lanto. Jeg ser også min mormor som lener seg frem på høyre side, og de tre ringene som symboliserer kropp, sinn og ånd. Når jeg «ser» bruker jeg mine intuitive og mediumistiske evner; Jeg bare VET.

Lord Lanto representerer den høyeste visdom. En kombinasjon av visdom, kjærlighet og kraft som hjelper oss mennesker til høyere bevissthet.

Akkurat det jeg ønsker for deg.


"Guddommelig energi" (Solgt)

80 x 100 cm/ Deep edge
Mixed media og akryl på lerret
-----------------------------

Jeg elsker farger. Det er grunnen til at jeg i dette maleriet ville utfordre meg selv og male med kun to farger pluss svart og hvit. Det ble rosa og brunt i alle nyanser, litt gull og en veldig ro over prosessen.

Tidlig fikk jeg følelsen av guddommelig energi. I underlaget hadde jeg limt inn håndlaget papir og da penselens lette strøk sveipet over kom deler av katedralen mot meg. I sommer var jeg i Nidarosdomen for første gang, på orgelmeditasjon i det mektige kirkerommet. Jeg var overrasket. Vi trenger ikke reise til Firenze, Palma eller Marcusplassen. Nidarosdomen overskygger dem alle.

Jeg ble også overrasket da den virvlende energien tro frem i maleriet. En universell energi som omslutter og renser, løfter og gir trygghet. Følelser som ofte dukker opp i et kirkerom. En indre ro, alt er slik som det skal være. Du blir ivaretatt. Senk skuldrene. Det er greit. Tiden leger alle sår.

Kanskje er det sjelens hvisken eller kanskje er det en universell kjærlighet og intelligens som omslutter oss. I tilstedeværelsen, hvor det mørke slipper taket. Hvor en renselse skjer.

Hvis det er en ting som har endret mitt liv så er det kontakten med min indre guddommelig essens. Følelsen av å være ett med alt; ha indre klarhet og ro.

Det er trygt å være deg. Du er elsket og ivaretatt. Du er guddommelig.


"Roser trenger ikke streve for å blomstre" (Solgt)

50x100 cm

Mixed media og akryl på linlerret

------------------------------


Det er alltid litt skummelt å male på bestilling, men nå henger «Roser trenger ikke streve for å blomstre» (50x 100 cm) på veggen i sitt nye hjem utenfor Tønsberg.


Jeg hadde malt et alternativ til, helt forskjellig, slik at kunden kunne velge. Men det var noe med energien i dette maleriet; jeg merket det med en gang. Maleriet passet perfekt til sin nye eier og til rommet.


Jeg er utrolig takknemlig som får glede andre med min kreativitet og skaperkraft. Det finnes ikke noe bedre.


"Håpet er lyseblått" (Solgt)

35 x 70 cm
Mixed media og akryl på lerret.
-----------------------------

Farger har sitt eget symbolspråk, og jeg synes det er spennende at disse symbolene og ordtakene ofte er felles i flere land og kulturer.

«En rød tråd», gir klarhet og orden. «I en grønn oase» kan vi puste ut. « I den blå timen» forsvant det naturlige arbeidslyset og folk roet seg i gamle dager. Solen er gul og lyser opp, og en «lys idé» gjør livet lettere.

«Håpet er lysegrønt» pleier vi å si. Grønt er beroligende. Naturens farge som signaliserer liv og forventning.

Når jeg har kalt maleriet «Håpet er lyseblått» føler jeg på mer ro enn forventing. Larven i puppen har nok ingen forventing om livet som venter; Den ligger i ro og lar tiden gå lenge nok til at den har utviklet seg og er klar for å bryte ut av sin lille kokong.

Jeg synes sommerfuglen er noe av det vakreste som er skapt, og i de fleste kulturer blir sommerfugler forbundet med frihet og skjønnhet. Frihet til å fly uten å tenke på andres eller egne forventinger. Regler for hva man kan eller ikke kan.

De kan også minne deg på at alt er i forandring. Fra å ha vært larver, har de blitt sommerfugler takket være forandring. Endring er dermed viktig for å få frem alt det nydelige som livet kan by på.

I tillegg er alle sommerfugler vakre på sin egen måte og skiller seg fra de andre. Det samme er det med oss mennesker. Vi er alle unike og vakre både på innsiden og utsiden

- når vi bare lar sjelens lys skinne.


"Summer Vibes" (Solgt)


80 x 80 cm
Mixed media og akryl på linlerret
--------------------
Dette maleriet har jeg malt på hytta på Jomfruland. Av en eller annen grunn er det veldig lett å bli fornøyd med det jeg maler der. Jeg tror det har noe med naturen å gjøre; naturen som er så nær, og det vakre lyset selvfølgelig.

Jeg står på kjøkkenet og maler. Der er det masse lys og vinduer fra gulv til tak, og jeg ser rett ut på blomstrende hekker, Hurdalsroser og Nordlandssjasmin, gress og vakre farger.

En av de første bildene jeg tok av prosessen med dette maleriet var litt på avstand, og jeg fikk med meg mye av naturen utenfor. I ettertid så jeg at maleriet lignet på det som var ute: den hvite, bugnende spireahekken som var i full flor, det grønne gresset og trærne i ulike farger. Likheten med omgivelsene manifesterte seg helt automatisk på lerretet, uten at jeg hadde gjort noe for at det skulle skje.

Så la deg inspirere av naturen. La deg inspirere av energien du får når du går barbeint i gresset og kjenner at du er jordet og på plass i deg selv. Jeg gikk seks uker uten sko i sommer, og jeg er overbevist om at dette gjør noe med energien. I det hele tatt å være i naturen, være ett med det som er rundt deg. Vi kommer på plass og får frem mer av det ekte og autentiske, det kreative og det intuitive

- når vi husker å være til stede her og nå! 


"Med hjertet som GPS" (Solgt)

80 x 100 cm
Mixed media og akryl på linlerret
-------------------------------

Dette maleriet begynte som noe helt annet. Jeg lagde struktur med uttynnet sort maling og kastet det rundt på maleriet med skje. (Kan anbefales. Veldig gøy). Fargene var også helt forskjellige fra hva de er nå; dus lilla, dus grønn og grårosa, men jeg kom ikke i mål med pastellene - selv om de var nydelige. Da var det bare å hente frem mine favoritter: rødfiolett og magenta, sort og hvitt. Gult, brunt og gull kom etter hvert med, og maleriet ble komplett.

Dette skjedde samtidig som boken min, «Med hjertet som GPS», ble ferdig og levert til ombrekking/ innvendig design. Og da jeg så nærmere på maleriet var det nettopp hjerter bundet sammen med mindre hjerter som kom mot meg. Fjelltopper, en tipi, en skiløper. Du ser kanskje noe annet, men tittelen var klar for meg: «Med hjertet som GPS».

Maleprosessen er ofte litt typisk for livet. Det starter litt «tilfeldig», vi er litt her og litt der. Lekent, uten den helt store planen. Så begynner toppene å vise seg og dramaet å tre frem. Det kaotiske. Våre hjerter infiltreres med andres. Vi er i et utall relasjoner hvor vår energi påvirker og blir påvirket av andres.

Da er det godt å vite at vi alle har vår indre GPS, godt plassert i hjertet. Din kloke del med visdom fra liv etter liv. Som vet, og kan veilede deg om hvor veien bør gå videre

- når du bare lytter.


"Østenfor sol og vestenfor måne" (Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på håndtrukket lerret.
-----------------------------

Eventyret av Asbjørnsen og Moe kom til meg i dette maleriet. Om den vakre, fattige jenta som måtte finne veien til østenfor sol og vestenfor måne for å redde prinsen fra forhekselse. Jenta ga ikke opp, og hun spurte mange om hjelp for å finne frem. Til slutt var det nordavinden som klarte å bringe henne dit, og hus ble ødelagt og skip forliste i den kraftige stormen.

Vel fremme måtte hun også overvinne barrierer for å møte prinsen, noe som gjenspeiler det virkelige liv. Vi er på en måte alltid på vei; det er alltid utfordringer som skal forseres og nye horisonter som skimtes i det fjerne. Noe er spennende, andre ting skummelt og usikkert, og vi må hente frem både mot og tillit for å gå veien.

Kanskje er du en som lurer på veien videre? Jeg opplever at veldig mange gjør det; nå da friheten har vært begrenset på samme måten som for prinsen i eventyret.

La maleriet minne deg på at det finnes hjelp i både egne og andre sfærer, om du bare holder øyne og ører oppe og er åpen og mottakelig.  

Er det dører du er nysgjerrig på og ønsker å åpne eller nye horisonter du trekkes mot? Gå veien som føles riktig for deg

- og vit at du er en viktig brikke i den store veven.

"Skattekisten" (Solgt)

30 x 90 cm
Mixed media og akryl på lerret
------------------------------"Blomsterhagen" (Solgt)

40 x 50 cm
Mixed media og akryl på lerret"Boblende Hjerte"

50 x 60 cm
Mixed media og akryl på linlerret
------------------------------

Det er ikke tilfeldig at dette maleriet fikk navnet Boblende Hjerte.

Jeg har ikke hatt det så gøy siden jeg var barn da jeg jobbet frem grunnlaget i dette maleriet. Inspirert av boken til svenske Anna Karolina Larsson blandet jeg såpe i malingen, fant frem sugerøret og blåste maling-såpe-bobler utover lerretet. En sann fornøyelse som bragte frem boblende glede i hele meg.

Hjertet vokste frem senere i prosessen, og jeg får en følelse av å bli løftet fra en virkelighet til en annen. Fra det faste og kjente, og over i det som er mer utydelig, utvisket, svevende. Lysere, men likevel ukjent. Det skimtes noen farger, og kanskje en stjerne, bak et slør av noe annet. Uhåndgripelig, men likevel pirrer det nysgjerrigheten.

Mange av de jeg møter og hjelper i livsprosessen gjennomgår nettopp dette. Økt bevissthet som åpner nye dører og sannheter. Følelsen av å ikke vite hva som venter der fremme, men likevel gå veien og være nysgjerrig på neste skritt.

Ha tillit til livet og veien det fører deg.
- og vite at alt er kjærlighet 

"Bønn" (Solgt)

Bønn2
80 x 80 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
-----------------------------

Ser du det samme som meg? Flere skikkelser som bøyer hodet i bønn.

Tittelen kom først til meg; ordet Bønn datt ned i hodet meg. Deretter så jeg menneskeaktige skikkelser med hendene i bønn foran seg. Muligens leser de fra en bok, en bønnebok kanskje, eller de ber inni seg. Det er mange måter å be på.

Og egentlig ber vi hele tiden. Om at tiden skal gå fortere eller saktere, om mer energi og overskudd, om at vi skal holde oss friske, om ny jobb, finne den rette partneren eller få mat på bordet. Mer glede i livet.

Uten at vi vet det … og kanskje på en annen måte enn det vi forbinder med bønn. Vi tenker ofte på det vi er redde for og IKKE vil ha. Tenk om jeg blir ensom og alene resten av livet, tenk om jeg ikke tjener nok til å klare meg.

Kunsten å manifestere skjer gjennom bønn. Først definere og gi klart uttrykk for hva du ønsker, i stedet for hva du IKKE vil ha. Deretter kjenne på kroppen hvordan det er å være der, i harmoni og flyt, når alt er akkurat slik det skal være.

Gjennom bønnen ber du om hjelp til å skape livet du lengter etter. Og du har tillit til at det vil skje. Kanskje bare VET du det, slik som jeg, etter å ha fått mange bekreftelser, eller du har et ørlite håp. Det holder.

La maleriet minne deg på alle sjelene som er rundt deg, støtter deg, ber for deg og ønsker deg det aller beste i livet.

At alt er mulig når du bare ber om hjelp


"Delfinen" (Solgt)

60x80 cm

Mixed media og akryl på lerret

----------------------------


Delfinen er en av de første maleriene mine med akryl og mixed media. Med krakellering og andre strukturbyggende medium i bunn er det malt lag på lag. Jeg strevde med å bli fornøyd helt til jeg hentet frem Fluid-maling, tyntflytende som jobbes inn i lerretet med gummi spatel.

Da kom delfinen plutselig svømmende mot meg.

Den vakre delfinen som kommer med kjærlighet til alt og alle. Leken og sosial, grasiøs, hengiven og alltid smilende kan den dukke opp fra intet. Et spirituelt vesen og en fri sjel som alltid vekker glede og undring hos oss mennesker. Hvor kommer du fra, du og flokken din? En slags gjenkjennelse. Vi er like du og jeg.

Tilsvarende med mennesker, Vi kan plutselig møte nye, vakre sjeler og situasjoner som vi bærer med oss livet ut. Slik også med delfinen. Uten å dømme kan den krysse vår vei i et viktig øyeblikk. Den kommer inn i livet vårt med positivitet og glede, og vi bærer med oss minnet til lenge etter at det er over.

Med kjærlighet og smil om munnen, og med en påminnelse om å le og ha det gøy …

og ikke være redd for å hoppe i ukjent farvann!

60 x 80 cm
Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret


"Frihet" (Solgt)

50 x 50 cm

Deep edge

Mixed media og akryl på lerret
----------------------------

Jeg elsker å eksperimentere med nye teknikker, og liker å ha en del struktur i bunnen for å se hva som dukker opp. Her er svampen mitt malerverktøy, og med meditative bevegelser har bakgrunnen vokst frem. Gullet ble lagt på i siste sekund, og plutselig var gullfuglen der.

Jeg ser en ørn, og for meg representerer ørnen uavhengighet og frihet. Vi snakker om ørneblikk og se ting i fugleperspektiv.

I en meditasjon for mange år siden dukket ørnen opp. Jeg kløv opp på ryggen av den og vi seilte fra fjelltopp til fjelltopp. En vidunderlig følelse av flyt og harmoni, og med ørnens blikk fremsto alt så klart og tydelig; Vår åndelige reise; At alt henger sammen med alt.

Så selv om det er skyer i horisonten og høye fjell å forsere så kan du beholde ørnens blikk. Se forbi det som er vanskelig og som holder deg tilbake akkurat der og da, og heve deg til neste nivå.

Ta kontakt med din kloke del, den modige og fryktløse deg, som vet at vingene vil bære og at du har all visdommen og styrken i deg til å nå så høyt du ønsker.

Du trenger ikke ta hele etappen i et strekk. Det er lurt å porsjonere ut kreftene, ta pauser og en pust i bakken. Kjenne hvilken vei vinden blåser, om det er lurt å fly høyt eller lavt, hvor luftstrømmene naturlig vil føre deg.

Være i flyt og balanse på livets magiske reise.

"Fyrverkeri" (Solgt)

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Mixed media og akryl på lerret
-----------------------------

Dette maleriet har en lang historie. Jeg begynte med et lerret hvor malingsrester i blått og turkis var strøket på i et sant virvar. I neste strøk hentet jeg frem varme farger, strukturpasta og skrapeverktøy, og lekte meg frem til overraskende fint resultat.

I de første to strøkene kan jeg gjøre hva jeg vil, helt planløst; For det er bare et underlag for det som skal komme senere. Problemet i dette tilfellet var at maleriet ble veldig fint etter to strøk, og en venninne på besøk var bestemt på at det var ferdig; Jeg måtte ikke finne på å ødelegge! «Dette er bra nok», sa hun. Jeg følte på det samme, men både når det gjelder skriving og maling er det viktig å kunne «kill your dalings» … og et maleri med bare to strøk er selvfølgelig ikke bra nok.  

Så jeg fortsatte med lag 3 og 4 og 5 … for å gjenskape det som var på plass i lag 2. Det ble strev i stedet for lek og gøy, noe som er en av mine mønstre i livet. Jeg må liksom streve for at resultatet skal blir bra … På et ubevisst plan har jeg vanskelig for å akseptere at det som er skapt ut fra lekenhet, tilstedeværelse og glede er bra nok.  

Et inspirasjonskort jeg trakk da jeg skulle skrive om maleriet het Your life is your canvas/ Ditt liv er ditt lerret. Det snakker om at du er artisten i ditt liv, at du kan se livet ditt som et lerret og at du kan ta ansvar for hva du skaper. Nåværende øyeblikk er basert på dine tanker og ubevisste trosystemer, og disse bestemmer fremtiden. Hva slags liv ønsker du å skape i fremtiden? Hva er du her for å skape?

La maleriet minne deg på at du har et fyrverkeri av skaperkraft i deg. Du kan velge hvilken farge eller form du føler for, kanskje alt på en gang.

Nyte friheten og gleden det er å være skaperen i ditt eget liv.

"Havets Magi" (Solgt)

70 x 100 cm
Deep edge
Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret
----------------------------------------

Dette er et bestillingsverk fra en kunde som ønsket seg et turkist og blått maleri i størrelsen 70x100 cm. Ettersom jeg maler intuitivt er det alltid spennende hva som dukker opp og om maleriet faller i smak. Her har jeg lagt inn noe struktur og krakelering, og lag på lag med blå og turkise nyanser.

Navnet kom frem etter at flere kommenterte at maleriet så ut som et undervannsbilde med sjøstjerne, fisk og skilpadde, og med solen som skinner gjennom fra oven.

Innen drømmesymboler representerer vann våre følelser, og for meg føles dette vannet klart og vakkert. Slik som vi kan oppleve i sydlige strøk hvor himmel og hav går i ett med sine turkisblå nyanser. Hvor vi kan flyte på overflaten og kjenne oss holdt og løftet av stille vann. Omsluttet av noe trygt, varmt og magisk.

Tar vi dykkermasken på og titter under vannoverflaten åpner seg en ny og fantastisk verden, så forskjellig fra hva som er over. Jeg snorklet for første gang utenfor Galapagos for få år siden, og husker at stillheten som hersket bare noen centimeter under vannflaten gjorde et enormt inntrykk. Hvordan fiskestimer i de vakreste farger sto helt stille og fløt sakte fra den ene eller den andre siden.

Slik er det også med menneskesinnet. Når vi søker innover, under overflaten, åpenbarer det seg en helt ny og magisk verden. Med andre farger og kulører, nye innsikter og åpenbaringer. Her kan du finne ro på en helt annen måte enn i den ytre verden. Her finner du flyt, balanse og harmoni.

Når du bare tar deg til til å lytte til sjelens rolige og meditative bølgeskvulp.

"Høyere visdom"(Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret
----------------------------------------

Her har jeg virkelig lekt og eksprimentert med sand og skjell fra stranden på Jomfruland og med Powertex, et universalmiddel som blir hardt som sten når blandet med riktige medium. Jeg la også inn en bit av en hundeline og av minstemanns dynetrekk.

Jeg jobber intuitivt og ulike spennende strukturer vokser frem. Avhengig av hvilken vei jeg snur og vender på maleriet ser jeg forskjellige ting. En skattkiste en vei, en indianer som skuer utover fjellformasjoner når jeg snur maleriet en annen vei. Eller kanskje er det en stenfigur i en av Kambodsjas mange templer? Går du nært ser du kanskje noe helt annet, på avstand dukker nye bilder opp. Helt avhengig av perspektivet.

Og slik er det i det virkelige liv også. Maleriet gir meg følelsen av visdom, av at vi alle har en uendelig visdom i oss - hvis vi bare har et åpent blikk på tilværelsen og klarer å heve blikket. Se de store linjene i stedet for å grave oss ned i dype daler. Finne et sted hvor vi klarer å hente frem et overordnet perspektivet på livet. Hente frem svarene som ligger i dypet av deg selv, men som du i det daglige ikke lytter til.

Finn din «topp» hvor du kan se de store linjene og et høyere perspektiv! Hvor du kan høre sjelens stemme viske deg i øret. Se, hør og føl deg frem til din indre skattekiste .

"Hvalen fra verdensrommet" (Gave til Radiumhospitalets avd 8)

80 x 100 cm/ Deep edge 4 cm
Akryl på håndtrukket lerret
----------------------------------------

«Åhhh, det var fint,» sa min nevø på ni år da han så dette maleriet.
«Ja, hva ser du der da?» spurte jeg.
«Jeg ser planeter og stjerner og sorte hull … og en delfin.»
«Ja, det gjør jeg og, eller om det er en hval; jeg hadde litt følelsen av det … » svarte jeg. «Men jeg skjønner ikke helt dette med hvaler og delfiner i verdensrommet. Finnes det tror du?»
Han svarte umiddelbart: «Ja, det gjør det vel. Jeg har et dataspill hvor mange fisker kommer fra verdensrommet, men ikke alle er så snille som delfinen.»

Senere har jeg funnet ut at delfinen ER en hval. Den har tenner og omtales som Tannhval.

Bare noen timer etter at jeg var ferdig med maleriet kom jeg over et dokument på internett som omhandlet den hellige hvalen. Hvalen har en spirituell betydning, og har vært viktig for de innfødte som lever i kystregioner fra Maorier og Polynesiere til indianere i USA og aboriginerne i Australia.

Aboriginerne ser på hvalen som skaperen av alt liv. At den formet Australias landskap, og aboriginerne tror at hvalens energi ble infusert i fjellformasjoner, vannhull og huler.

Jeg fikk gåsehud da jeg leste at den kloke hvalens forfedre sies og nedstamme fra Melkeveien. «Så der har vi det,» tenkte jeg. Hvalen fra verdensrommet.

Igjen et eksempel på ikke å begrense meg selv i tankegangen. Selvfølgelig finnes det fisk i verdensrommet, på lik linje med tidsreiser, parallelle universer og utenomjordiske vesener. Det er ingen grenser når vi slipper fantasien løs og ser på tilværelsen med barneøyne. Åpne og mottagelige for det som er.

Som voksne er vi redde for å bli stemplet som naive. Vi må ha et kritisk blikk på tilværelsen, og filtrerer all informasjon.
Men jeg tror det er sundt å legge fra oss forventinger og rette blikket mot stjernene.
Tenke på alt som er mulig.

Vite at alt er mulig - uten å forstå hvordan!! 

"Livets dans"(Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på håndtrukket lerret
----------------------------------------

Som liten drømte jeg om å bli ballettdanser. Sveve over scenen så lett som en fjær. Det motiverte meg til å gå på ballettskole. I ti år holdt jeg på, men jeg var ikke så flink som de andre. Musklene var for korte, jeg var for høy og tåspiss-skoene var vonde. Etter hvert mistet jeg interessen.

Men jeg nyter å se andre danse og utfolde seg. Strekke ut i alle mulige og umulige posisjoner, være i høye svev og lande lydløst på gulvet eller snurre rundt i uendelige piruetter. Dansen avsluttes gjerne med at ballerinaen blir løftet av en vakker prins. Et eventyr hvor hver bevegelse ser lett og leken ut.

I dette maleriet begynte jeg med å jobbe frem underlaget. Lag på lag med strukturpasta og ulike farger, og siste strøk med voks for å få et gjennomskinnelig og drømmeaktig utseende. Til slutt kom ballerinaen inn på scenen. Hun strekker seg diagonalt fra et hjørne til et annet og lar seg ikke ense av omgivelsene. Tvert i mot lyses det opp der hun beveger seg. Og stjernestøv drysser ut av hendene hennes.

Hadde dette vært en video ville du sett at scenen blir større ettersom hun beveger seg og sprer lyset sitt. Hun får større frihet. Jo mer universets lyskastere lyser på henne, og jo mer hun fylles opp, jo mer lys kan hun spre ut i verden.

Husk at vi alle er en ballerina som kan lyse opp veien gjennom livet. Vi stråler ut et lys, en energi, som dimmes når livet er tøft og langt fra det eventyret vi drømte om som barn. Et lys som øker i styrke når vi er på plass i oss selv, føler indre ro og balanse. Når vi føler trygghet og styrke i forhold til livet og det vi møter.

Så det beste du kan gjøre for deg, og for omgivelsene, er å sørge for at ditt lys skinner så sterkt som mulig. Det skjer når du lytter til hjerte og sjel, er tilstede i livet og kjenner på takknemlighet for livet du faktisk lever.

Kjenner på kjærlighet til deg selv og alt som er.

"Masken"(Solgt)

50 x 40 cm
Mixed media og akryl på lerret
----------------------------------------

Jeg har lenge vært opptatt av sjelen. I begynnelsen var jeg i tvil om vi hadde en sjel. Den var uhåndgripelig og vanskelig å definere.

I boken «Balansekvinnen» forteller jeg om mitt første møte med en synsk mann - på flyet fra Nepal. Mannen mente at jeg ikke lyttet til sjelen min og var på feil spor. Jeg ble frustrert med en følelse av å ha enda mer å ta hensyn til i livet, nemlig sjelen.

Nå, nesten 25 år etter, leser jeg boken «Sjelen. Å forstå det viktigste ved et menneske» av legen og psykiateren Jan Chr. Karlseng. Her beskriver han vestens kultur hvor sjelen er feid av banen, og hvor logikken - det vi kan ta og føle på - gjelder. At ordet sjel er et useriøst ord, og vil du opp og frem bør du ikke ta det i din munn.

Det skjer heldigvis ting på dette området nå. Vi setter bare andre ord på det: Ren bevissthet.

Jeg snakker ofte om egobevisstheten, vår ytre personlighet, og østens lære om at egoets død er sjelens fødsel.

Egobevisstheten er vårt ytre, vår fasade eller vår maske. Vår midlertidige personlighet utad. Mens sjelen er det indre selvet, vår kloke del, vår indre veileder, vårt evigvarende jeg.

Så da masken dukket opp på dette maleriet ble jeg nødt til å fundere litt over sjelen og egobevisstheten. Masken er konkret, mens sjelen er mer utflytende og uhåndgripelig. Mer svevende. Forbindelsen mellom de to er ofte sprukket og krakelert. I tillegg vil ulike kapitler i livet - eller er det liv bakom livene - alle påvirke både vår egobevissthet, vår maske, og vår innerste sjels essens.

Jeg sier ofte til mannen min at jeg føler meg priviligert som møter så mange vakre sjeler. At jeg får muligheten til å se bakenfor masken og inn i sjelen. Jeg blir overrasket, takknemlig og rørt hver eneste gang. Det å få et glimt av vår guddommelig uendelighet er noe av det mest fantastiske jeg kan oppleve.

Jeg tror verden blir et bedre sted om vi forsøker å se bakenfor masken, både vår egen og andres. Prøv da vel! Det skader ikke med Mer Magi i hverdagen.

"Mot Lyset"(Solgt)

80 x 80 cm
Mixed media og akryl på lerret
----------------------------------------

"Sommerfugl hjerte" (Solgt)

50 x 50 cm
Mixed media og akryl på lerret
----------------------------

Dette maleriet er et bestillingsverk fra foreldrene til en konfirmant. Jeg fikk tilsendt bilde av henne, en vakker sjel med viktige verdier i livet. Til tross for sin unge alder var hun opptatt av frihet og det å stå støtt i seg selv.

Jeg fikk også vite at blått er hennes farge, og satte i gang med hennes bilde og energi foran meg på macen. Verdiordene skrev jeg med store bokstaver på lerretet, og da moren kalte henne en nydelig sommerfugl, føltes det riktig å støpe sommerfuglene inn i strukturen.

Jeg malte to malerier slik at foreldrene kunne velge hvilket som best representerte konfirmanten. Maleriene ble veldig forskjellige, men i begge kom hjertet frem - på helt ulike måter. Så hjertet måtte med.

Det kom også med et lite vindu, en følelse av å kunne se inn i en annen verden, hvis vi bare er åpne og ser etter «titte-luken» og mulighetene den gir. Men vi har alle valgets frihet; det er fullt mulig å gå en annen vei. I tillegg føler jeg at livet har noe med å stige opp å gjøre og at vi dessuten finner mye gull på veien vår.

Det er øynene som ser som avgjør hva vi ser - så nå skal jeg la konfirmanten se det som føles riktig for henne.

Men det er alltid spennende å høre: Hva ser du? 

"To verdener" (Solgt)

70 x 70 cm
Deep edge
Mixed media, akryl og papirteknikk på lerret
----------------------------------------
 

"Veien hjem" (Solgt)

80 x 100 cm/ Deep edge 5 cm.
Maleriet fortsetter ut på sidene, noe som gir en spennende 3D effekt.
Mixed media og akryl på håndtrukket lerret.
-----------------------------

Her er vi inne på et tema som noen synes er fremmed og vanskelig og som andre synes er naturlig: Døden. Hva skjer når vi dør? En prosess som har mange navn: Reise videre, gå over til den andre siden, gi slipp på livet, overgang til en annen dimensjon.

At vi gjennomgår en transformasjon. At bevisstheten eller sjelen fortsetter sin reise.

Vi har også hørt om nær-døden-opplevelser hvor vedkommende blir møtt og hjulpet av kjente og kjære som har gått over tidligere, og som guider oss i overgangen fra dette livet til neste fase. At vi reiser gjennom en tunell, en portal.

Selv kommuniserer jeg stadig med de på den andre siden. Som sertifisert medium har jeg ikke tall på de sjelene som har kommet gjennom med budskap til kjente og kjære på denne siden. Ofte bare for å fortelle at de har det bra, at de følger med på våre gjøren og laden i denne verden. Trøster, støtter og hjelper så godt de kan - eller for å hjelpe oss å legge vanskelige ting bak oss og å gå videre. De er kun en tanke unna. Et tynt slør skiller oss, og er du åpen ligger det mye trøst i å få et nytt syn på døden.

Tilbake til maleriet: Det vokste frem uten noen plan. Jeg valgte to vakre farger, turkis og blå, pluss sort og hvit, og malte lag på lag. Etter hvert kom det frem linjer, ringer og symboler. En følelse av ulike dimensjoner, slør og vesener som er koblet på helheten og alt som er.

Jeg får nesten litt science fiction følelse, men vet at jeg befinner meg i en prosess hvor jeg hjelper sjelene over til den andre siden. De står i kø og «slippes inn» når tiden er moden. Med kjærlig og omsorgsfull hjelp av de nærmeste sjelene slik at overgangen og veien hjem blir slik den skal være.

Preget av ro og guddommelig kjærlighet.

 

"Surfer 1, 2 og 3" (alle er solgt)

Jeg har barn som er lidenskapelige surfere. De inspirerte meg til å lage disse.
Alle bildene er 30 x 40 cm
 Mixed media og akryl på lerret


"Surfer i soloppgang" (Solgt)

70 x 100 cm
Mixed media og akryl på lerret

"Sweet dreams" (Solgt)

70 x 100 cm
Mixed media og akryl på lerret
----------------------------------------

Dette maleriet er bestilt av foreldrene til en ung mann som gave ifm ferdig utdannelse. Han er glad i å surfe, og de ønsket å overraske ham med et surfebilde som han kan drømme seg bort i.

Jeg var litt skeptisk til å male en stor bølge som skal henge over sengen og hodet hans og kanskje forstyrre nattesøvnen. Maleriet kan både ta og gi energi - avhengig av øynene som ser.

Det ble derfor viktig for meg å få inn perspektiv og elementer som gjorde at han kunne drømme søtt.

Jeg har bare observert surfere fra strandens perspektiv. I dette tilfellet ble det viktig å være ute i bølgene, og se innover mot land. Andre elementer er varme farger i himmel og hav samt gullstøvet som er lagt inn i bølgene.

Kanskje kan noe av gullstøvet drysse ned på den unge mannen i sengen under, og bringe ham inn i hans …

… Sweet dreams.
 Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124Enter your text here...