Prints

«Fyrverkeri»


50x40 cm 

Print på syrefritt, matt kvalitetspapir. 

Nummerert, signert, maks 10 eksemplarer.

kr. 1.500

--------------------------

Tekst til originalt maleri:

Dette maleriet har en lang historie. Jeg begynte med et lerret hvor malingsrester i blått og turkis var strøket på i et sant virvar. I neste strøk hentet jeg frem varme farger, strukturpasta og skrapeverktøy, og lekte meg frem til overraskende fint resultat.

I de første to strøkene kan jeg gjøre hva jeg vil, helt planløst; For det er bare et underlag for det som skal komme senere. Problemet i dette tilfellet var at maleriet ble veldig fint etter to strøk, og en venninne på besøk var bestemt på at det var ferdig; Jeg måtte ikke finne på å ødelegge! «Dette er bra nok», sa hun. Jeg følte på det samme, men både når det gjelder skriving og maling er det viktig å kunne «kill your dalings» … og et maleri med bare to strøk er selvfølgelig ikke bra nok.  

Så jeg fortsatte med lag 3 og 4 og 5 … for å gjenskape det som var på plass i lag 2. Det ble strev i stedet for lek og gøy, noe som er en av mine mønstre i livet. Jeg må liksom streve for at resultatet skal blir bra … På et ubevisst plan har jeg vanskelig for å akseptere at det som er skapt ut fra lekenhet, tilstedeværelse og glede er bra nok.  

Et inspirasjonskort jeg trakk da jeg skulle skrive om maleriet het Your life is your canvas/ Ditt liv er ditt lerret. Det snakker om at du er artisten i ditt liv, at du kan se livet ditt som et lerret og at du kan ta ansvar for hva du skaper. Nåværende øyeblikk er basert på dine tanker og ubevisste trosystemer, og disse bestemmer fremtiden. Hva slags liv ønsker du å skape i fremtiden? Hva er du her for å skape?

La maleriet minne deg på at du har et fyrverkeri av skaperkraft i deg. Du kan velge hvilken farge eller form du føler for, kanskje alt på en gang.


Nyte friheten og gleden det er å være skaperen i ditt eget liv. «Guddommelig energi»


40x50 cm 

Print på syrefritt, matt kvalitetspapir. 

Nummerert, signert, maks 10 eksemplarer.

kr. 1.500

--------------------------

Tekst til originalt maleri:

Jeg elsker farger. Det er grunnen til at jeg i dette maleriet ville utfordre meg selv og male med kun to farger pluss svart og hvit. Det ble rosa og brunt i alle nyanser, litt gull og en veldig ro over prosessen.

Tidlig fikk jeg følelsen av guddommelig energi. I underlaget hadde jeg limt inn håndlaget papir og da penselens lette strøk sveipet over kom deler av katedralen mot meg. I sommer var jeg i Nidarosdomen for første gang, på orgelmeditasjon i det mektige kirkerommet. Jeg var overrasket. Vi trenger ikke reise til Firenze, Palma eller Marcusplassen. Nidarosdomen overskygger dem alle.

Jeg ble også overrasket da den virvlende energien tro frem i maleriet. En universell energi som omslutter og renser, løfter og gir trygghet. Følelser som ofte dukker opp i et kirkerom. En indre ro, alt er slik som det skal være. Du blir ivaretatt. Senk skuldrene. Det er greit. Tiden leger alle sår.

Kanskje er det sjelens hvisken eller kanskje er det en universell kjærlighet og intelligens som omslutter oss. I tilstedeværelsen, hvor det mørke slipper taket. Hvor en renselse skjer.

Hvis det er en ting som har endret mitt liv så er det kontakten med min indre guddommelig essens. Følelsen av å være ett med alt; ha indre klarhet og ro.

Det er trygt å være deg. Du er elsket og ivaretatt. Du er guddommelig.
«Hellige tre konger»


40x40 cm 

Print på syrefritt, matt kvalitetspapir.

Nummerert, signert, maks 10 eksemplarer.

kr. 1.500

--------------------------

Tekst til originalt maleri:

Dette maleriet begynte med at jeg ønsket å teste spennende farger, og bygge struktur med eggeskall i malingen. Jeg hadde ingen konkret plan, men plutselig sto skikkelsene frem.


Jeg elsker når figurer og symboler trer frem i maleriet. Her var det De hellige tre konger som kom mot meg, og jo mer jeg studerte maleriet desto mer forsto jeg at dette er et veldig personlig maleri.


Som mange vet er jeg opptatt av vår spirituelle og intuitive side, og at vi har guider og hjelpere rundt oss. Her var det flere av mine guider og hjelpere som materialiserte seg. Hvorfor skjedde dette? Hva ønsker de å si meg?


På nært hold ser jeg kongene. Lenger unna blir portalen et nytt fjes, en asiater som er min hovedguide, Lord Lanto. Jeg ser også min mormor som lener seg frem på høyre side, og de tre ringene som symboliserer kropp, sinn og ånd. Når jeg «ser» bruker jeg mine intuitive og mediumistiske evner; Jeg bare VET.


Du ser kanskje noe helt annet, og det er akkurat slik det skal være.


For meg representerer Lord Lanto den høyeste visdom. En kombinasjon av visdom, kjærlighet og kraft som hjelper oss mennesker til høyere bevissthet.


Akkurat det jeg ønsker for deg.«Håp»


50x26 cm 

Print på syrefritt, matt kvalitetspapir.

Nummerert, signert, maks 10 eksemplarer.

kr. 1.500

--------------------------

Tekst til originalt maleri:

Farger har sitt eget symbolspråk, og jeg synes det er spennende at disse symbolene og ordtakene ofte er felles i flere land og kulturer.

«En rød tråd», gir klarhet og orden. «I en grønn oase» kan vi puste ut. « I den blå timen» forsvant det naturlige arbeidslyset og folk roet seg i gamle dager. Solen er gul og lyser opp, og en «lys idé» gjør livet lettere.

«Håpet er lysegrønt» pleier vi å si. Grønt er beroligende. Naturens farge som signaliserer liv og forventning.

Når jeg har kalt maleriet «Håpet er lyseblått» føler jeg på mer ro enn forventing. Larven i puppen har nok ingen forventing om livet som venter; Den ligger i ro og lar tiden gå lenge nok til at den har utviklet seg og er klar for å bryte ut av sin lille kokong.

Jeg synes sommerfuglen er noe av det vakreste som er skapt, og i de fleste kulturer blir sommerfugler forbundet med frihet og skjønnhet. Frihet til å fly uten å tenke på andres eller egne forventinger. Regler for hva man kan eller ikke kan.

De kan også minne deg på at alt er i forandring. Fra å ha vært larver, har de blitt sommerfugler takket være forandring. Endring er dermed viktig for å få frem alt det nydelige som livet kan by på.

I tillegg er alle sommerfugler vakre på sin egen måte og skiller seg fra de andre. Det samme er det med oss mennesker. Vi er alle unike og vakre både på innsiden og utsiden

- når vi bare lar sjelens lys skinne.«My angel»


40x40 cm 

Print på syrefritt, matt kvalitetspapir.

Nummerert, signert, maks 10 eksemplarer.

kr. 1.500

--------------------------

Tekst til originalt maleri:

Dette maleriet har mange strøk med en ganske annen fargeskala, men til slutt sto jeg fast og da er det om å gjøre å ha noen strategier for å komme videre. Jeg tok bilder av en nydelig blomsterbukett som sto på bordet hjemme i stua, blandet meg frem til tilsvarende farger i mitt atelier og snudde maleriet rundt.


Helt fri og med godt mot var det som å begynne om igjen, men samtidig hadde jeg et fint grunnlag for å få frem spennende effekter og detaljer som ikke ville vist seg om lerretet var hvitt og nytt. Det var en grå og tung regnværsdag ute, bikkja var på jakt og det var deilig å være uforstyrret i maleboblen i time etter time.


På morgenen hadde jeg fått nydelig healing av en kollega i Sverige. Vi gir hverandre healing med jevne mellomrom; en slags spa-behandling for energien, og jeg kjente hvordan jeg ble renset og løftet der jeg lå på sofaen og svevde mellom himmel og jord. Min kollega ser bilder når hun gir healing, og denne gangen var det en stor engel som holdt meg og ledet meg gjennom et tungt skydekke.


Tilbake i atelier tar jeg ofte et skritt tilbake eller setter meg ned med en kopp te for å se og føle hvor veien går videre. Etter noen timer med penslene snudde jeg maleriet og så plutselig engelen. Tittelen var klar og maleriet ferdig. Eller en blir på en måte aldri ferdig med et abstrakt maleri. Det er alltid ting som kan endres på, da det ikke skal blir noe. Men jeg følte helt klart at nå kunne jeg legge fra meg penslene. Engelen var med meg.


Hvilke strategier tar du i bruk når du står fast? Har du noen som kan hjelpe deg?


La maleriet minne deg på at englene, dine guider og hjelpere, alltid er rundt deg.Kontakt meg gjerne!

Har du spørsmål i forbindelse med mine malerier eller prints? 

Ta gjerne kontakt på e-post: kristin@norenberg.com

eller telefon 90987124


Insert Image